Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KILIÇDAROĞLU BOLU’DA TEMEL ATTI

KILIÇDAROĞLU BOLU’DA TEMEL ATTI
Partisinin Abant’ta düzenlediği 3 gün sürecek toplantıya katılmak üzere Bolu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Orman Bölge Müdürlüğü inşaatının temel atma törenine katıldı.


CHP’li üst düzey yöneticilerle birlikte temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada Bolu’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Kılıçdaroğlu, “Orman açısından Bolu Türkiye’de bir numara. Olağanüstü güzel bir coğrafyası var.” dedi.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile Karacasu Bölgesindeki arazi karşılığında yapımı üstlenilen Orman Bölge Müdürlüğü binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li üst düzey yöneticiler ve milletvekilleri, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok partili ve vatandaş katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilk olarak proje hakkında konuştu. Özcan şunları söyledi; “2018 yılında Bolu Belediyesi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında bir anlaşma yapılmış. Bu anlaşmanın karşılığında Karacasu bölgemizde 180 dönümlük yer Bolu Belediyesine mülkiyeti ormandan kazandırılmış. Bunun karşılığında da Bolu Belediyesi Orman Bölge Müdürlüğünün hizmet binasını yapmayı taahhüt etmiş. Bu yaklaşık 20 milyon TL’lik bir yatırım. Biz bu yapacağımız bina karşılığında aldığımız yerde ne yapacağız? O bölgede belediyemize tarafından kamulaştırılan 140 dönümlük bir alan var. 180 dönüm de ormandan bize geçti. 320 dönümlük bir botanik parkı inşa etmeye önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağız. Orada yapılacak olan botanik parkımız Türkiye’de ikinci örnek olacak. Dünyanın da en iyi botanik parklarından biri olacak bunu iddialı bir şekilde söylüyoruz.”

“Bolu Türkiye’nin en güzel kenti”

Daha sonra Bolu’yu anlatan Özcan şöyle devam etti; “Biz Bolulu olduğumuz için söylemiyorum. Bolu’yu çok sevdiğimiz için de söylemiyoruz, böyle olduğu için söylüyoruz. Bolu, Türkiye’nin en güzel şehri, iddialı bir şekilde söylüyorum. Milletvekilliği yaptığım dönemde bir vesile ile İsviçre’nin Davos kentine gitmiştim. Bolu Davos’tan da güzel bir yer. Çok ciddi bir konum avantajına da sahibiz. Bolu yaklaşık 35 milyon insanı iki iki buçuk saat içinde ulaşabildiği bir şehir. Buradaki otobandan her yıl 50 milyon insan geçiyor. Allah vergisi bir doğaya sahibiz. Abant bizim, Gölcük bizim, Yedigöller bizim, Kartalkaya bizim, burada ismini sayamayacağım çok ciddi doğal kaynaklarımızın ve güzelliklerimizin bulunduğu bir şehir. Bolu aslına bakarsanız, milli gelir bakımından da Türkiye’nin ilk üçüne giren bir şehir. Ancak bu kadar güzel doğa güzelliklerine sahip olmasına rağmen, bu kadar ciddi bir konum avantajı olmasına rağmen Bolu bir şeye karar verememiş. Benim çocukluğumdan bu yana Bolu turizm şehri mi olsun, sanayi şehri mi olsun? Bu tartışma 35 – 40 yıldır devam ediyor. İki konuda da arzu ettiğimiz yere gelemedik. Ama rahmetli İzzet Baysal sayesinde, onun kurduğu üniversite sayesinde Bolu bir öğrenci şehri haline geldi. Ama yine, buradaki öğrenciler Bolu’da yaşamaktan yeterinde keyif almamakta. Bolu bu 5 yılın sonunda hem sanayi alanında, hem turizm alanında, hem de üniversite kenti olma adına çok ciddi mesafe kat edecek. Biz bu konularda oldukça iddialıyız. Önümüzdeki yıl inşallah Bolu’ya geldiğinizde Bolu’nun, Türkiye’nin en temiz şehri olduğunu tescilleyerek de sizlerle paylaşacağız.”

Başkan Özcan’ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptı. Projenin merkezi hükümetle yerel yönetim arasındaki uyumlu çalışmaya bir örnek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Merkezi hükümetle yerel hükümet arasında devletin devamlılığı açısından güzel bir örneği bugün gerçekleştiriyoruz. Geçmiş belediye başkanının yapmış olduğu bir protokolü daha sonra seçilen bir belediye başkanı yerine getiriyor. Bunun güzelliği, merkezi hükümetle yerel yönetimin kavgası değil, tam tersine uyum içinde vatandaşa hizmet etmektir. Bu bağlamda belediye başkanımızın yaptığı bu yatırımı gerçekten önemli görüyoruz. Bir arada beraber yaşamak, huzur içinde yaşamak, kaynağı toplum için harcamak, toplumun çıkarlarını savunmak belediye başkanımızın da görevlerinden biridir. Bu yatırım için ki, yatırım Orman Genel Müdürlüğüne verecek, bu yatırım dolayısıyla kendisine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.  

“Bolu Türkiye’de bir numara”

Konuşmasının devamında Bolu’dan övgü dolu sözlerle bahseden Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanımız Bolu’nun Türkiye’nin en güzel kenti olduğunu söyledi. Bunu da iddia olarak söylüyorum dedi. Haklıdır. Orman açısından Bolu Türkiye’de bir numara. Olağanüstü güzel bir coğrafyası var. Az önce saydı, Abant’tan Yedigöller’e kadar, gerçekten de güzel. Şu an bilmiyorum ama Yedigöller şu an bir renk cümbüşü içindedir. Olağanüstü güzel bir doğası var bunu bozmamak bunu sürdürmek lazım. Onu da belediye başkanımız, büyük bir kararlılıkla, çevreyi temiz tutarak, havayı temiz tutarak zaten yerine getirecek onun da sözünü verdi. Gönül ister ki, bütün belediye başkanlarımız seçildikleri yerlere güzel hizmetler götürsünler. Biz yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıktık.  Hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir siyaset anlayışı, hiç kimsenin kimliğiyle uğraşmayan bir siyaset anlayışı. Hiç kimsenin inancıyla uğraşmayan bir siyaset anlayışı, hiç kimsenin yaşam tarzıyla uğraşmayan bir siyaset anlayışı. Herkese saygı duyan, herkesin kimliğine, inancına saygı duyan, herkesin evinde huzur içerisinde yaşamasını öngören, bu ülkenin caddesinde, sokağında, fabrikasında ve parkında herkesin rahatlıkla gezebileceği, çalışabileceği, üretebileceği bir Türkiye hayata geçirmek için yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktık. Bu siyaset anlayışını büyütmemiz lazım. Nasıl büyüteceğiz? Beraber büyüteceğiz. Örneği Bolu Belediye Başkanından göreceksiniz. Belediye başkanlarıma şunu söyledim; 7 maddelik bir kural koyduk ortaya. Kurallardan birisi şu; seçildiğin andan itibaren tüm halka hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayacak, herkese eşit hizmet götüreceğiz. Böylece siyaseten ayrımcılığı bir tarafa bırakmak zorundayız." diye konuştu.

“Her evde huzur varsa o kentte huzur vardır”

Daha sonra bölünmeye, kavgaya, gerginliğe son vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Belediye başkanlarına başka bir şey daha söyledim, eğer bulunduğunuz belediyede bir çocuk yatağa aç giriyorsa o gece uyumayacaksın, o çocuğun karnı doyacak. Bir kentte huzurun yolu nedir? Her evde huzur varsa o kentte huzur vardır. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa o ailede dram vardır. Hangi anne çocuğunu yatağa aç yatırmak ister. Dolayısıyla belediye başkanlarımızın böyle bir görevi daha var. Belediye başkanlarımızın başka bir görevi daha var, belediye başkanları para harcayacaklar, örneğin yatırım yapacaklar. Yollara, parklara harcayacaklar, yeni tesisler yapacaklar."

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının harcadığı her kuruşun hesabını vereceklerini vurguladı. Siyasetin zenginleşme aracı, köşeyi dönme aracı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, siyasetin halka hizmet etmenin en temiz, en güzel yolu olduğunu kaydetti.

"Temiz siyasetten yanayım, halka hizmetten yanayım"

Siyasette hesap vermenin çok değerli olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nedir hesap vermenin özü adalettir, adalet. Adilseniz hesap vermekten korkmazsınız. Her kuruşun hesabını veriyorsanız, toplumla aranızda güçlü bir güven bağı oluşur. Karşılıklı güven vermiş olursunuz, Size oy vermeyen vatandaş bile size güven duymaya başlar. Evet oy vermedim ama bu insan, harcadığı her kuruşun hesabını veriyor diyecektir ve bir süre sonra o vatandaşlar gelecektir bizim yanımızda yer alacaktır. Biz bu nedenle güçlü olmak zorundayız. Hesap vermezseniz paralar başka yerlere giderse siyaset kurumu, siyaseti yapanlar, siyaseti yaptıkları sürede çok zenginleşirseler, köşeyi dönerseler bilin ki orada bir şeyler vardır. Yoksa siyasetin doğası gereği siyaset adamının zenginleşmeye ihtiyacı yoktur. Zaten zenginleşemez de... Siyasete ilk girdiğim gün kendi internet sayfamda bütün mal varlığımı açıkladım, eşimin yüzüğü dahi olmak üzere çünkü hepsini alnımın teriyle kazanmıştım, gizli kapaklı bir şeyim yoktu. Bugün de aynı şeyi, Cumhuriyet Halk Partisinin internet sitesinde görebilirsiniz. Bütün mal varlığım oradadır. Öyle köşeyi dönen falan filan değil. Ne kazandıysam alın terimle kazandım. Vermeyeceğim bir tek kuruşun hesabı yoktur çünkü temiz siyasetten yanayım, halka hizmetten yanayım."

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından, törene katılan hep birlikte butona basarak Orman Bölge Müdürlüğü inşaatının temelini attı.