Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIBRISCIK OVACASI KIBRISCIK BELEDİYESİ DESTEĞİ İLE HAYAT BULUYOR

KIBRISCIK OVACASI KIBRISCIK BELEDİYESİ DESTEĞİ İLE HAYAT BULUYOR
Bolu’nun Kıbrıscık ilçesi Taşlık köyünde yaşayan ve geçimini çiftçilik ile sağlayan Mustafa Erk, ‘Kıbrıscık Ovacası’ meyvesi için 10 dönümlük alan hazırladı. Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen’de ata tohumlarına sahip çıkacaklarını belirterek Mustafa Erk’ e destek olduklarını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Kıbrıscık ilçesi bağlı Taşlık köyünde çiftçilik yapan Mustafa Erk, Burgaz tepesi yamaçlarında yetişen ahlat ve armut arası bir meyve olan  “Kıbrıscık ovacası”  için 10 dönümlük alan hazırladı. Kıbrıscık Belediyesinin destekleriyle bir ağaç bahçesi oluşturan Erk, bahçedeki ağaçlardan aşı kalemleri oluşturdu.

Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, “Kıbrıscık Ovacası” ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Kıbrıscık ovacası Genellikle Burgaz tepesi yamaçlarında yetişen ahlat ve armut arası bir meyvedir. Kıbrıscık, Bolu, Beypazarı pazarlarında pazarlanmakta ve iç piyasada tüketilmektedir” dedi.

Çiftçi Mustafa Erk’in Taşlık köyünde 10 dönümlük alanda aşılı fideleri ürettiğini dile getiren Tekemen; “Mustafa Erk kardeşimiz desteklerimizle bir bahçe oluşturdu.  Yine oradan elde ettiği aşı kalemlerinden oluşturduğu 1500 aşılı fidan üreterek sonbaharda ilçe ve köylerinde bahçeler kurulması çalışmalarına başlıyoruz. Talep eden üreticilerimizin taleplerini belediye olarak alıyoruz. Hedef ata tohumlarımıza sahip çıkarak ilçemizde üretimi artırmak” şeklinde konuştu.

Genellikle Burgaz tepesi yamaçlarında  yetişen ahlat ve armut arası  bir meyve olan “Kıbrıscık ovacası” Bolu Beypazarı pazarlarında pazarlanmakta ve iç piyasada tüketilmektedir. 

Etiketler: bolu haberler