Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KIBRISCIK KADINLARI KOOPERATİF İLE GÜÇLENİYOR

KIBRISCIK KADINLARI KOOPERATİF İLE GÜÇLENİYOR
Kıbrıscık il protokolü, Kıbrıscık’ın ilk kadın kooperatifi, Kıbrıscık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.


Kıbrıscık’ta ilk kolektif kadın girişimi olan Kıbrıscık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi amacıyla kurulması planlanan kadın kolları kooperatifimiz Kaymakam Ali Erdoğan öncülüğünde İlçe Tarım Müdürü Bekir Kaya ve Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Hasan Şen tarafından kuruluş sürecine başladı.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat;

“Kooperatif marifetiyle, Kıbrıscık kadınlarının el emeği, ulusal ve uluslararası pazarda marka haline gelecektir. Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi iş Birliği Protokolü ile kadın kooperatiflerine birçok imtiyaz tanımaktadır. Kıbrıscık ilçesi ve köylerini içine alan bir kadın tarımsal kalkınma kooperatifi kurarak hem kadınların ekonomik yönden güçlenmesini hem de Kıbrıscık ürünlerinin markalaştırılarak pazarlanması kolaylaşacaktır. Kıbrıscık Kaymakamı Sayın Ali Erdoğan da bu konuda her türlü desteği vereceğini belirtmiştir. Kuruluş sürecinin ilçemize ve Bolu’muza hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

Etiketler: bolu haberler