Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"KENTTEKİ HERKESTEN BİZ SORUMLUYUZ"

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında Türkiye’nin en önde gelen belediyelerinden biri olduğunun altını çizdi.

“BİLMİYORSAK BU BİZİM AYIBIMIZ OLUR”

Özdemir, “Allah bize bu şehri yönetmeyi nasip etti. Eğer bu şehirde bir evde hüzün varsa biz o hüzne ortak olmalıyız. Eğer bu şehirde bir evde sevinç varsa biz o sevince ortak olmalıyız. Bu şehirde bir engelli varsa, bir evde aç vatandaşımız varsa biz onu bilmek zorundayız, ona ortak olmak zorundayız. Bu şehirde gerçekten zor durumda olan, karnını doyuramayan insan varsa ve biz onu bilmiyorsak bu bizim ayıbımız, biz onu bilmek biz ona ulaşmak zorundayız. Bize gelip ‘Biz erzağımızı alamıyoruz, bakliyatımı, ekmeğimi alamıyorum’ diyen kimseye biz olumsuz şekilde dönmedik. Biz her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diye konuştu.

HER DOĞAN BEBEĞE HEDİYE

Bolu’da her gün taziye evlerini ziyaret edip yeni doğan her çocuğa da hediyeler verdiklerini açıklayan Özdemir, şunları söyledi:

“Görev sürem bitene kadar ben bu şehirde girilmedik ev bırakmayacağım. Biz bu şehirde her gün taziyeye gidiyoruz. Mezarlıklardan sorumlu hocamız ile birlikte taziye evlerini gidip bir şeylere ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyoruz. Biz bu şehirde yeni doğan her bebeğe küçük bir hediye veriyoruz. Ben her gün bizzat arayarak ya da giderek bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını soruyorum. Gerçekten çocuğuna mama alamayan vatandaşlarımız var. Bizlerde bu sayede bu vatandaşlarımızı tespit ediyoruz.”

KENTTEKİ TÜM COVİD-19 HASTALARINA SICAK YEMEK

Özdemir, COVİD-19 hastalığı nedeniyle evlerinde karantinada olan vatandaşların talep etmeleri halinde sıcak yemek ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ederek, “Biz COVİD-19 hastalığı bulunan ve evlerinde karantinada olup talep eden herkesin evlerine yemek gönderiyoruz. Bu rakam binleri geçti. Araç filomuz eksikti yeni takviyeler yaptık.  Her gün bin 500 kişiye yemek yardımı yapıyoruz. Yaklaşık bin 500 kişiye de kuru bakliyat yardımı yapıyoruz. Yeni evlenen her çifte de bizzat ben kendim gidiyorum. Bazen öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki evlenmişler ama evlerinde oturacak kanepeleri yok, oturacak koltukları, televizyonları yok. Bizlerde tespit ettiğimiz bu evlerin ihtiyaçlarını hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla karşılıyoruz. Gördüğünüz evde kim yaşıyor, nasıl yaşıyor, ne mutluluğu var, ne hüznü var bu sayede tespit etmiş oluyoruz. Beş yıllık görev süremiz boyunca ben Bolu’daki bütün evlere girmiş olacağım.” dedi.