Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KENT KONSEYİNDE HAŞİM ULUSOY DÖNEMİ

KENT KONSEYİNDE HAŞİM ULUSOY DÖNEMİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çağrısı üzerine genel kurula giden Bolu Kent Konseyinde Haşim Ulusoy dönemi başladı.


Bolu Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen genel kurulda, bundan sonraki dönemde görev yapacak yürütme kurulu üyeleri de seçildi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Kent Konseyi Genel Kurulu Karaçayır Mahallesindeki Bolu Belediyesi Nikah Salonunda yapıldı. Genel Kurul divan kurulunun seçilmesi ile başladı. Divana, Yüksel Ceylan, Hakan Özkan ve Tülay Ertozan seçildi.

Gündem, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Genel kurulda ilk konuşmayı Kent Konseyi Eski Başkanı Refik Özçelik yaptı.

“KENDİ İMKÂNLARIMIZLA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPMAYA GAYRET ETTİK”

Bolu Kent Konseyi Eski Başkanı Refik Özçelik; 3 yıl boyunca Kent konseyi başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlatarak; “3 yıl önce güzel bir ekip ile Bolu Kent konseyi Başkanlığına ve yürütme kurulu üyeliğine seçildim. Biz kendi imkânlarımızla ciddi çalışmalar yapmaya gayret ettik. Bu çalışmalarda bize kadın meclisimiz, gençlik meclisimiz ve özel bireyler meclisimiz ciddi destek oldular. Onlara teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda bütün yıl boyunca her türlü desteği esiremeyen dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz beye de huzurunuzda teşekkür ediyorum. 3 ay boyunca sevgili yeni belediye başkanımız Tanju Bey ile birlikte çalıştık. Oda gayet sevecen tavırlarıyla her türlü desteği vererek özellikle İzzet Baysal Şükran günlerindeki çalışmalarımızda bize her türlü desteği vermesinden dolayı da belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.

“BİZDEN SONRA GÖREVE GELECEKLERE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Uzun yıllar devlet memurluğu, öğretmenlik ve son 10 yılı da Bolu Valiliğinde il müdürlüğü görevi yaptıktan sonra 3 yıl önce Bolu Kent konseyi Başkanlığı görevine geldim. Çok güzel bir ekip kurduk. Değişik dünya ve siyasi görüşü olan arkadaşlar ile çalışmalar yaptık. Bolumuza katkılar sunmaya gayret ettik. Gayet âcizane niyetler ile bu görevi sürdürdük. Geçirmiş olduğum 3 yıl benim için tatlı anılarla dolu. Dostluğun, arkadaşlığın paylaşımın, ortak görüşlerin gayretli çalışmalarını gördüm. Bundan sonraki hayatımda bana tatlı anılar olarak her zaman kalacaktır. Bugün yeni bir ekip oluşacak. Eminim ki bizden sonra göreve gelecek arkadaşlar bizim başlattığımız çalışmaları en güzel şekilde yapacaklardır. Sizlere veda ederken yeni göreve gelecek arkadaşlara üstün başarılar diler hepinize saygılar sunarım” şeklinde konuştu.

“HERKESİN KENT KONSEYİ BAŞKANI GİBİ ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMASINI BEKLİYORUM”

Refik Özçelik’ten sonra konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Mevcut belediye başkanımız ifade ettiler. Belediye kanununun 76. Maddesine göre kent konseyi kuruldu. 2006 yılında da yürürlüğe girdi. O zamanlar belediye meclis üyesiydim. O kanun değiştiğinde Türkiye’de birçok insan bu kent konseyleri ne işe yarayacak acaba demişti. Bende merak edip meclisteki tutanaklara baktım. Bu düzenleme parlamentoda oy birliği ile kabul edilmiş.  Gerekçe toplumun değişik kesimlerinden dünya ve siyasal görüşleri farklı olan insanların bir araya gelip topluma belediye ile birlikte hizmet etme, ortak faaliyet gösterme, dayanışma ruhunu öne çıkartmak olarak ön görmüştü. Buna da bütün siyasi partiler destek verildi. Sonraki süreçte bolumuzda maalesef kent konseyi başlangıcı için söylüyorum amaçlandığı gibi çok aktif olamadı. Son yıllarda görüyorum kent konseyimiz her geçem gün faaliyetlerini artırdı ve yasanın çıkartılış amacına uygun faaliyet göstermeye başladı. Bu dönem görev alan başkan yürütme kurulu üyelerine, kadın konseyi, gençlik konseyi ve özel bireyler konseyine teşekkür ediyorum. Herkes özverili bir şekilde çalıştı. Bundan sonra oluşacak yürütme kurulunun ve konsey üyelerinin aktif olarak görev alması. Herkesin kent konseyi başkanı gibi özverili bir şekilde çalışmasını bekliyorum. Çünkü burada üretilecek değerlerden tüm Bolumuz istifade edecek bunu bilmenizi istiyorum.

“İNŞALLAH KENT KONSEYİNDEKİ UYUMLU ÇALIŞMA YENİ DÖNEMDE DE DEVAM EDECEKTİR”

Kent konseyi ile bana verilmiş bir görevi de be önümüzdeki günlerde yürütme kuruluna üç tane isim belirleyeceğim. Ama arzu ediyorum ki bir kadın arkadaşımız bu işi üstlensin. Bu noktada da çalışmaya gayret edeceğim. Konseylerin sayısı da artırılabiliyor. Çocuk konseyi de eklemekte fayda var. İnşallah kent konseyindeki bu uyumlu çalışma yeni dönemde de devam edecektir. Toplumun her kesimine el uzatmamız gerekir. Kent konseyleri aktif çalıştığında da belediyemizin çok önemli bir yükünü üzerinden almış, paylamış olacaklar. Kent konseyi genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, açık oylama ile Bolu Kent Konseyi Başkanı seçildi. Yapılan oylamada, Haşim Ulusoy, Bolu Kent Konseyinin yeni başkanı olarak seçildi. Burada bir konuşma yapan Ulusoy, katılımcılara teşekkür etti.

Kent Konseyi Yürütme Kuruluna ise şu isimler seçildi:

Arzu İlçe- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temsilcisi

Halil İbrahim Yılmaz- Bolu Baro Temsilcisi

Muharrem Demirel- Türk Ocakları Temsilcisi

Mansur Şen- Bolu Belediye Başkanlığı Temsilcisi

Kazım Konak- Ak Parti İl Başkanlığı Temsilcisi

Mihriban Yerlikaya- İyi Parti İl Başkanlığı Temsilcisi

Uğur İlhan- Mimarlar Odası Temsilcisi

Metin Akgül- Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı Temsilcisi

Gülay Erkozan- Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi

Ahmet Demir- Batı Karadeniz Otelciler Birliği Temsilcisi

Mustafa Namdar- Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Temsilcisi

Enver Kuş- Semerkant Mahallesi Muhtarı

Ahmet Yoltaş- Esnaf ve Kefaret Odası Temsilcisi

Hatice Albayrak- Boluspor Temsilcisi

Kemal Sert- İzzet Baysal Vakfı Temsilcisi

Gönül Aykan- Arama ve Kurtarma Derneği Temsilcisi

Bolu Kent Konseyi Genel Kurulu, dilek ve temennilerde yapılan konuşmaların ardından kokteyl ile sona erdi.