Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kazım Karsu " Tek kuruş destek vermeden milyonlarca insanı evlere kapattılar"

Kazım Karsu
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu hükümete 17 günlük tam kapanma süreciyle ilgili olarak izlediği tutum ve alkol yasakları nedeniyle tepki gösterdi. Başkan Karsu; " Tek kuruş destek vermeden milyonlarca insanı evlerine kapatıp, herhangi bir destek vermeyip 'patates soğan dağıttık' demek AKP-MHP hükümetinin miadının dolduğunun göstermektedir" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, hükümet tarafından açıklanan 17 günlük tam kapanma kararı ile ne işyeri sahipleri ne de çalışanlar için herhangi bir destekten bahsedilmediğini vurguladı. Başkan Karsu ; " Virüsten ölmeyenler evde kaderleriyle baş başa bırakılıyor. Tam kapanma tam gelir desteği ve güvencesi ile olur.  Ortada herhangi bir gelir güvencesi olmadan, kira ve fatura desteği olmadan, SGK ve BAĞ-KUR Prim borçları için bir destek olmadan esnafa ‘tam kapanacaksınız’ demek bir anlamda onları  kaderi ile başbaşa bırakmadan başka bir şey değildir.Tek kuruş destek vermeden milyonlarca insanı evlerine kapatıp, herhangi bir destek vermeyip 'patates soğan dağıttık' demek AKP-MHP hükümetinin miadının dolduğunun göstermektedir" şeklinde konuştu.

"Erken seçim ülke tarihinde hiç olmadığı kadar zorunluluk haline gelmiştir"

Türkiye'nin şu anda toplumun en az 10 yıl gerisinde kalmış bir hükümet tarafından yönetildiğini söyleyen Başkan Karsu; " Gün geçtikçe ülke gerçeklerinden kopan ve ülke sorunlarına kalıcı hiç bir çözüm getiremeyen bu hükümetin son kullanma tarihinin geçtiğini yapılan anketlerde ortaya koyuyor.  O yüzden erken seçim ülke tarihinde hiç olmadığı kadar zorunluluk haline gelmiştir" dedi. 


"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Emevi Devleti değildir"

Alkollü içki yasağı ile tam kapanma arasındaki bağlantıyı çözemediklerini vurgulayan Başkan Karsu " Türkiye Cumhuriyeti Devleti anayasamızda yazdığı gibi Laik ve Seküler bir ülkedir. Birileri bu ülkede  Siyasal İslamcı ya da  İhvancı politikalarını 84 milyona dayatmaya kalkamaz. Hükümet oyları düştükçe daha fazla tarikatlara ödün veren bir konuma geliyor. İstanbul sözleşmesi ya da alkol yasakları üzerinden kimlere mesaj verildiğini anlamak zor değil.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Emevi Devleti değildir. Tamamen bir oldubitti ile karşı karşıyayız. Bu ülkede muhafazakar insanlarla alkol kullanan insanlar arasında AKP iktidara gelene kadar herhangi bir sorun yoktu. AKP hükümeti bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da mesele çıkarma uzmanı haline geldi. Burada insanların tercih hakkına müdahale var. Hükümet alkol yasaklarına bir de Avrupa'yı örnek göstererek savunmaya gidiyor. Alkol tüketiminin en fazla olduğu ülkelerden  biri olan Fransa, 1 nisanda ilan edilen kısmi karantina kurallarında sosyal mesafeyi ihlal edeceği gerekçesiyle açık havada alkol satışlarını yasaklarken, marketlerde ise alkol satışlarını  yasaklamadı. Almanya'da pandeminin başından bu yana tam kapanma döneminde marketlerde hiç bir zaman alkol satışlarına sınırlama getirilmedi. Kısmi kapanma dönemlerinde ise eyaletlerde açık havada alkol satışları belirli kurallara bağlandı. İngiltere'de ise marketlerde alkol satışına yasak getirilmezken  tam karantina uygulanmayan dönemlerde kalabalıkların bir araya gelmesini engellemek için pub, restaurant ve barlarda alkol satışını dönem dönem yasakladılar. Ancak, Güney Afrika gibi ülkelerde yaşanan tam kapanma dönemlerinde ise eş zamanlı olarak marketlerde alkol ve sigara satışı yasaklandı. Ülkemizde, alkol satışlarının ramazan ayı nedeniyle  görece düşmesi gerekirken yılbaşı dönemlerinde olduğu gibi tavan yapması ise hükümetin uygulamaya koyduğu yasakların ne kadar anlamsız olduğunu göstermesi bakımından  ibret vericidir. O yüzden hükümetin bu anlamsız inadından vazgeçerek toplumun sesine kulak vermesi gerekiyor" biçiminde konuştu.

Son olarak ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve düşün arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle andığını vurgulayan Başkan Karsu; " Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamaya hazırlanırken mevcut hükümetin halini gördükçe bu ülkeyi kuran Büyük Atatürk  ve arkadaşlarının kurduğu devletin ilkelerinin ne kadar çağcıl ve önemli olduğu ortaya bir kez daha çıkıyor. " dedi.