Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KAZANACAK ADAY OLSUN DİYORSANIZ, TANJU ÖZCAN KARDEŞİNİZE YOL VERİNİZ”

“KAZANACAK ADAY OLSUN DİYORSANIZ, TANJU ÖZCAN KARDEŞİNİZE YOL VERİNİZ”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini açıklayarak, “Siyasette bazen görev verilir, bazen de göreve talip olunur. Ben göreve talibim. Kazanacak aday olsun diyorsanız, Tanju Özcan kardeşinize yol veriniz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Millet İttifakı’na “Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusu daha çok sorulmaya başlarken, dikkat çeken açıklama Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Özcan, Millet İttifakı genel başkanlarına gönderilmek üzere bir mektup kaleme aldı. Özcan, mektubu düzenlediği basın toplantısında okuyarak, 6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini net şekilde dile getirdi.

“LİYAKATE GÖRE HAREKET ETMEYE UYGUN BİR KARAKTERİM”

Mektubunda siyasi geçmişine dikkat çeken Özcan, “Mesleki hayatında başarılı olmuş, özel hayatını düzgün yaşamış, yaptığı bunca göreve karşın adı şaibeli veya akçeli bir işe karışmamış biriyim. 2 tane Meclis Üyeliği, 2 tane İlçe Başkanlığı, 2 tane İl Başkanlığı, 4 adet Milletvekili, 1 adet PM üyeliği, 1 adet Belediye Başkanlığı mazbatası olmak üzere 12 mazbata sahibi bir siyaset adamıyım. 8 yıllık Milletvekilliği dönemlerimde Devleti, bürokrasiyi yakından tanıdım. Ülkemin sorunlarımı biliyorum, birçoğu ile ilgili çözüm önerilerim de mevcuttur. İşin ucu vesayet dayatmasına dayanmadığı sürece, istişareye açık olduğumu, görev ve yetki dağılımı konusunda liyakate göre hareket etmeye uygun bir karakterim olduğunu sizinle paylaşmalıyım” dedi.

“ORTAK ADAYI AÇIKLAMA VAKTİ GELDİ”

Kendisinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tanımladığı Cumhurbaşkanı adaylık şartlarına uyduğunun altını çizen Özcan, “Artık seçim tarihi belli oldu. 6’lı masa olarak topluma taahhüt ettiğiniz ortak adayı açıklama vakti geldi. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği aday tiplemesi bana tamamen uymaktadır. Geçmişinde başarı hikâyeleri olacak ve Devleti tanıyacak. O yüzden adayı uzaklarda aramayın, Erdoğan benzeri çakma adayları gündeminize dahi almayın. 49 yaşında dinamik,   çalışkan, akıllı bu kardeşiniz, aday gösterilmesi halinde 21 yıllık karanlık Erdoğan dönemine son verecektir” ifadelerini kullandı.

“BEN GÖREVE TALİBİM”

Özcan, göreve talip olduğunu söyleyerek, “Siyasette bazen görev verilir, bazen de göreve talip olunur. Ben göreve talibim. Kazanacak aday olsun diyorsanız, seçimlerde rüştünü defalarca ispat etmiş, Erdoğan’ı %65 oyla Cumhurbaşkanı seçildiğinden sonra adeta siyasi kalesi olan Bolu da seçimde açık farkla mağlup etmiş Tanju Özcan kardeşinize yol veriniz” diye konuştu.

“ERDOĞAN’I YENEN BOLU BELEDİYE BAŞKANI OLARAK MEYDAN OKUYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a meydan okuduğunu belirten Özcan, “Karşıyaka, Çankaya, Beşiktaş gibi bir yerin Belediye Başkanı olarak meydan okumuyorum. İl sınırlarında  %65 oyla seçim kazandığı adeta siyasi kalesinde Erdoğan’ı yenen Bolu Belediye Başkanı olarak meydan okuyorum. 8 yıllık milletvekilliği döneminde ve 4 yıllık belediye başkanlığı döneminde adı herhangi bir usulsüzlüğe akçeli işe karışmamış bir siyasetçi olarak meydan okuyorum. 8 yıllık Mv. döneminde ve 4 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrım yapmayan, insanları hor görmeyen bir yönetici olarak meydan okuyorum. Yönettiği kamu kurumunda israfı bitiren, yandaş yaratmayan hısım akrabasının şirketlerinden, gemiciklerinden bahsedilmeyen bir yönetici olarak meydan okuyorum. Dün ayrı, bugün ayrı konuşmayan istikrarlı bir yönetici olarak meydan okuyorum” şeklinde konuştu.

“BENİM YAPTIĞI BU AÇIKLAMAYI YAPAMAZLAR”

Özcan, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için de şu ifadeleri kullandı:

“Evet, iki belediye başkanı adaylarımız da çok yüksek oy alabilecek adaylarımız. Ama iki belediye başkanımızda da ben şunu görmüyorum. Benim yaptığı bu açıklamayı yapamazlar. 6’lı Masa’ya bu çağrılarda bulunamazlar. Ama ikisi de kolayca seçilebilir mi seçilebilir.” 
Etiketler: bolu haberler