Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KAYNAK SORUNUMUZ YOK ANCAK KATKI VERMEK İSTEYENLER VAR”

“KAYNAK SORUNUMUZ YOK ANCAK KATKI VERMEK İSTEYENLER VAR”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesi’ne yapılması planlanan cami ile ilgili, “Bu, belediyenin kendi bütçesinden ihaleye çıkmak suretiyle yapacağı cami olma özelliği bakımından Türkiye’de ikinci örneğidir. Bütçemizde bununla ilgili kaynak sıkıntımız yok ama çok sayıda vatandaşımız katkı vermek istiyor. Cami projesi hemen hemen hazır. Bir an önce kazmayı vurmak istiyoruz ve bu sene içinde camiyi bitirip Bolumuzun hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda Borazanlar Mahallesine yapılması planlanan cami ile ilgili konuşan Başkan Tanju Özcan, projesinin tamamlandığı caminin yapımına, Bolulu birçok vatandaşın destek olmak istediklerini belirtti.

Söz konusu caminin, belediye bütçesiyle yapılan Türkiye’de ikinci örnek olacağının altını çizen Başkan Özcan, “Bu belediyenin kendi bütçesinden ihaleye çıkmak suretiyle yapacağı cami olma özelliği bakımından Türkiye’de ikinci örneğidir. İlk örneğini 1954’de Kaynarca Belediyesi yapmış. Bizim bütçemizde bununla ilgili kaynak sıkıntımız yok ama çok sayıda vatandaşımız katkı vermek istiyor” ifadelerini kullandı.

“İSTİYORUM Kİ BEŞ BİN KİŞİ BUNA KATKI VERSİN”

Bolu Belediyesi’nin proje ile ilgili kaynak sorunu olmadığını sözlerine ekleyen Özcan, vatandaşlardan cami yapımına gönüllü olarak destek beklediğini belirterek, “Çok sayıda vatandaşımız cami yapımına katkı vermek istiyor. Benimde burada ki amacım bu caminin yapımına zorlama ile değil vatandaşlarımızın gönüllü olarak katılımını sağlayabilmek. 5 kişi belki caminin yapımını üstlenebilir ama ben istiyorum ki beş bin kişi buna katkı versin” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE KAZMAYI VURMAK İSTİYORUZ”

Başkan Özcan, projesi tamamlanan caminin yapımına bir an önce başlamak istediklerini söyleyerek, “Caminin projesi hemen hemen hazır. Bir an önce kazmayı vurmak  istiyoruz ve bu sene içinde camiyi bitirip Bolumuzun hizmetine sunmak istiyoruz. Cami tamamlandıktan sonra kendimiz işletmeyeceğiz, Diyanet İşleri Başkanlığına  devredeceğiz” şeklinde konuştu.