Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAYAK ZİRVELERİ SEZONU 'DOLU DOLU' GEÇİRDİ

KAYAK ZİRVELERİ SEZONU 'DOLU DOLU' GEÇİRDİ
Türkiye'nin dört bir tarafındaki kayak merkezleri, kesintisiz kayak imkanı sunan uzun pistleri, snowboard, kızak gibi çeşitli kış aktiviteleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turistin tercihi oldu. Bolu'da bulunan ve Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi'ne bu sezon yaklaşık 300 bin kişi geldi.

Yurdun dört bir yanında, devlet ve özel sektör iş birliğiyle hizmet veren kış turizminin önemli merkezleri, kayak sezonunu dolu geçirdi.

Beyaz örtüyle kaplanan doğası, güçlü ulaşım ağı ve sunduğu imkanlarla birçoğu dünyaya örnek modern yapılarıyla yıllardır ziyaretçilerine hizmet sunan Uludağ, Erciyes, Palandöken, Kartalkaya ve Kartepe gibi merkezler başta olmak üzere yurt genelindeki tesislerde çok sayıda kişi konakladı. Yerli ve yabancı turistler, kış boyunca merkezlerde karın tadını çıkardı.

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı da olan, Kartalkaya'daki bir otelin işletmecisi Halit Ergül, Köroğlu Dağları'nın 2200 zirvesinde yer alan ve kar kalınlığının sezon içerisinde yer yer 3 metreyi geçtiği kayak merkezinde 2 bin yatak kapasiteli 5 otel yer aldığını ifade etti.

Kartalkaya'da kar yağışının beklenenden erken yağmasının sezonun erken başlamasını sağladığını anlatan Ergül, "Kayak merkezinde daha önceki yıllarda aralık ayının sonunda başlayan sezon bu yıl aralık ayının 15'inde başladı. Böylece kayak merkezine olan ilgi de erken başlamış oldu." diye konuştu.

Ergül, günübirlik ve konaklamak için gelen yaklaşık 300 bin tatilcinin, toplam uzunluğu 75 kilometreyi bulan 25 pistte kayak ve snowboard yaparak tatillerinin keyfini çıkarttığını kaydetti.

Etiketler: bolu haberler