Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KATLI OTOPARKTA YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

KATLI OTOPARKTA YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Haziran ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında yıkılacağını ve daha gösterişli bir hale getirmeyi hedeflediklerini söylediği Katlı Otoparkın yıkımına devam ediliyor.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Vatandaşların şehir siluetini bozan yapının yanından dahi geçmeye korktuklarını ifade ettikleri Katlı Otopark yıkımı ekiplerce hız kesmeden sürüyor. Binanın çatısındaki kaplamalar ekipler tarafından özenle sökülerek, vinç aracılığıyla TIR’a yükleniyor.  

1970’li yıllarda inşa edilen katlı otoparkın, şehrin ortasında kötü bir görüntüye sebebiyet vermesi, 1999 depreminin ardından bir katı iptal edilip kullanılmaya devam edilmesi ve hem ekonomik ömrünü tamamlaması hem de etrafında bulunan tarihi yapıları gölgelemesi sebebiyle Temmuz ayında yıkımına karar verildi.

Katlı otoparkın yıkılmasıyla oluşacak alana belediye olarak park yapacaklarını belirten Başkan Özcan, yapılacak parkın şehrin merkezindeki tarihi Saraçhane Camii, İmaret Camii ve Orta Hamam’ı ortaya çıkartacağını söyledi.

Katlı otopark tamamen yıkıldığında İmaret Meydanı projesi hayata geçecek. Meydan, Demokrasi Meydanı birleşecek, Tarihi Camiler, Orta Hamamı Yukarı Çarşı’dan aşağıdan bakıldığında daha gösterişli görünecek. Yapısal peyzaj işleri de tamamlandıktan sonra Boluluların hizmetine kazandırılacak.

 

 

 

 

Etiketler: bolu haberler