Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KARTALKAYA'DA YENİ SEZON AÇILDI

KARTALKAYA'DA YENİ SEZON AÇILDI
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi, yeni sezona "merhaba" dedi.


Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi'nde yeni sezon açıldı. Kayak merkezine gelenler, yapay karlamayla kar kalınlığının bir metreye ulaştığı pistlerde kayak ve snowboard yaparak keyifli vakit geçirdi.

Haber: Aslı AKIŞ

Bolu kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Köroğlu Dağları’nın 2 bin 200 metrelik zirvesinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde, yeterli kar yağışının olmaması nedeniyle ertelenen sezon açılışı gerçekleştirildi. Yapay sistemle karlama sayesinde pistlerdeki kar kalınlığının bir metreye ulaşmasıyla kayak yapmayı bilmeyen bazı tatilciler otellerde bulunan kayak okullarında görev yapan personelin yardımıyla kaymayı öğrenmeye çalıştı.

“MİSAFİRLERİMİZİN PİSTLERİMİZDE KAYAK YAPMASINI SAĞLIYORUZ”

Bölgedeki iki otelin genel müdürü Yusuf Avcı, geçen yıllarla kıyaslandığında kar yağışında gecikmenin olduğunu belirtti. Avcı, “Eski yıllara göre 10-15 gün karda gecikme oldu. Malum tüm Türkiye’de bir kuraklık yaşanıyor. Hiçbir kayak merkezi açık değil. Ama Kartalkaya bizim kurmuş olduğumuz yapay karlama sistemiyle biz 10 gün önceden açıyoruz. Bu karlamanın yapmış olduğu karla misafirlerimizin normal kar gibi pistlerimizde kayak yapmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“DOĞAL KAR YAĞDIĞI ZAMAN TÜM PİSTLER AÇIK OLACAK”

Avcı, gelecek hafta için etkili bir kar yağışı beklediklerini, yoğun kar yağışıyla tüm pistleri açacaklarını söyleyerek;  “Önümüzdeki hafta karlı geçecek. Meteorolojinin de tahminleri de bu yönde. Doğal kar yağdığı zaman tüm pistler açık olacak. Sezon daha hızlı daha yoğun bir döneme girmiş olacağız” diye konuştu.

“OTELLERİMİZDE TÜM ÖNLEMLER ALINDI”

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tüm hazırlıkların yapıldığını ve önlemlerin alındığını vurgulayan Avcı, konukların tatillerini gönül rahatlığıyla geçirebileceğini altını çizerek; “Öncelikle insan sağlığı odaklı olduğumuz için otelde en üst seviye kovid ve pandemi süreci içerisinde aldığımız önlemler var. Dolayısıyla kayakta bireysel spor olduğu için daha korunaklı, maskeli ve pistlerde mesafe zaten geniş olduğu için burada sıkıntı yok. Aynı zamanda kayak kiralama araçları tek kullanımlık maskeler tek kullanımlık bere ve hatta tek kullanımlık giysiler aldık. Bunun için çok ciddi anlamda önemleri sıkı tutuyoruz. Otel içinde de aynıyız. Yemekte de, asansörlerde bile tuşlara çubukla basıyoruz. Her şey tek kullanımlık. Lobi’de olsun, restoranda olsun sosyal mesafeye kesinlikle uyuluyor. Mutlak hizmetlerde de misafirler değil, sadece biz servis yapıyoruz. Misafirlerimizin sadece arzu ettiği ürünleri servis ediyoruz. Açık büfe olayı var ama misafir açık büfeden kendisi alamıyor. Onun için hem hizmetin kalitesi hem de çalışanların da özellikle sağlığını düşünerek bu konuda ciddi anlamda haftalık PCR testi yaparak çözüm üretiyoruz. Gelen misafirlerimizi de HES koduyla tesisimize alıyoruz. Pandemi odalarımız var 7/24 doktorlarımızı, hemşirelerimiz mevcut. Ateş ölçümleri yapılıyor. Personellerimizde ateş ölçme tünelimizden geçiyor” ifadelerini kullandı.

“EĞİTMENLERİMİZ MESAFEYE ÇOK DİKKAT EDİYORLAR”

Avcı son olarak, kayak eğitmenlerinin de sosyal mesafe kurallarına dikkat ettiğini dile getiren Avcı; “Eğitmenlerimiz mesafeye çok dikkat ediyorlar. 1.5 metrelik çubuklarla kaydırma hizmeti veriyor yeni eğitim alan misafirlere. Kesinlikle bir temas olmayacak. Ya çubuk ya da kayak bastonu kullanıyoruz” dedi.

 

Etiketler: bolu haberler