Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KARTALKAYA YENİ SEZON İÇİN KAR YAĞIŞI BEKLİYOR

KARTALKAYA YENİ SEZON İÇİN KAR YAĞIŞI BEKLİYOR
Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi yeni sezona hazır şekilde kar yağışı bekliyor.

Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kent arasında bulunan, Bolu kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 2 bin yatak kapasiteli toplam 6 otelde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çalışmalar tamamlandı.

Oteller, tesis içlerinde ve pistlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda gerekli çalışmaları yaptı. Daha önceki yıllarda aralık ayının ikinci haftasında açılan sezon, kar yağışının henüz gerçekleşmemesi nedeniyle 25 Aralık'a ertelendi.

Kayak merkezine konaklamak ve günübirlik tatil için gelen yerli ve yabancı turistler, toplam uzunluğu 75 kilometre olan 25 pistte kayak ve snowboard yaparak tatilin tadına varacak.

Önceki yıllarda yeni yıla havai fişekler ve canlı müzik eşliğinde girilen Kartalkaya'da, bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında eğlence düzenlenmeyecek.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLİYORUZ”

Bölgedeki Dorukkaya ve Kaya Palazzo otellerinin genel müdürü Yusuf Avcı, sezon öncesinde pistlerde bakım onarım çalışması yapıldığını, otellerde ise Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Beklenen kar yağışının olmadığını ifade eden Avcı, "Pistlerde kar olmadığı için yapay karlama sistemi ile karlama yapmaya başladık. Önümüzdeki günlerde de yoğun kar yağışı bekliyoruz. Biz de sezonu 18 Aralık tarihinde açmayı planladık." dedi.

 

Etiketler: bolu haberler