Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ YENİ YILA HAZIR

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ YENİ YILA HAZIR
Kartalkaya kayak merkezi, yeni yılı karın keyfini çıkararak karşılamak isteyen yerli ve yabancı konuklarını ağırlayacak.

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya’da yılbaşına yönelik hazırlıklar tamamlanırken, otellerin tam kapasite doluluk oranıyla hizmet vermesi bekleniyor. Kar yağışının da istenen seviyeye ulaşmasıyla tatilciler, pistlerde kayak ve snowbord yaparak keyifli vakit geçirebilecek.

Ankara ile İstanbul gibi iki metropol kent arasında yer alan ve ulaşım kolaylığı sunan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığı aralıklarla etkili olan yağış ve yapay karlamayla yer yer 20 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinde bulunan 2 bin yatak kapasiteli 5 otelde, yılbaşına sayılı günler kala doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı.

"YILBAŞI REZERVASYONLARI İSTENEN SEVİYEDE"

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, kayak merkezine henüz istenen kar yağışının yağmadığını söyledi. Kayak yapabilmek için kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetre olması gerektiğini dile getiren Ergül, ilerleyen günlerde yoğun kar yağışı beklediklerini ifade etti. Ergül, Kartalkaya'da sezonun açılmamış olmasına rağmen yılbaşı rezervasyonlarının istenen seviyede olduğunu aktararak, beklenen kar yağışıyla otellerin tam kapasite doluluk oranına ulaşacağını kaydetti.

Tatilcilerin Kartalkaya'yı tercih etmesi için birçok nedeni olduğunu anlatan Ergül, "Kartalkaya'da toplam uzunluğu 70 kilometreyi bulan 25 pist bulunuyor. Bu pistlerde tatilciler rahat şekilde kayak ve snowboard yapıyor. Ayrıca kar kalitesi olarak da ön plana çıkıyor. Tesisler ve verilen hizmetler, tercih edilmenin önde gelen etkenleri." diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler