Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

‘KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ’ ALAN EL İLE VEREN ELİ BULUŞTURACAK

‘KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ’ ALAN EL İLE VEREN ELİ BULUŞTURACAK
Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Aşevi’nde, ramazan ayının gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahipleri, kimsesi olmayan, koronavirüse yakalanmış ya da bakıma muhtaç vatandaşlar için dev kazanların kaynamaya gönül sofralarının kurulmaya başlandığını söyledi. Ayrıca binlerce aileye iftarlık kumanya dağıtılacak.


Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi zorlu pandemi koşullarında dayanışma ve yardımlaşma projelerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl hayırsever vatandaşlarla yapılan işbirliği ile çok sayıda ailenin yüzünü güldüren Bolu Belediyesi bu yıl da bağışlanacak Ramazan yardımlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Öte yandan, koronavirüs testleri pozitif çıkan ya da temaslı oldukları gerekçesiyle zorunlu izolasyonda kalan vatandaşlara, karantina süresi boyunca sıcak yemek

sefer taslarıyla evlere servis edilecek. Bolu Belediyesi sınırlarında yaşayan ve hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, mesai saatleri içerisinde 444 26 58 numaralı telefondan ulaşabilir.

Bolu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla Ramazan ayı dolayısıyla zekat ve fitre vermek isteyenler ile gerçek ihtiyaç sahiplerini buluşturmak için ‘Kardeşlik Köprüsü’  projesi başlatmıştı. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, hayırseverlere çağrıda bulunarak; “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı, pandeminin başlangıcına denk gelmişti. Biz de Kardeşlik Köprüsü adı altında bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanya inanılmaz rakamlara ulaştı. Bolu halkı, belediyeye ulaşarak, yardım etmek istediklerini söylediler. Biz yardım konusunda, kendi büyüklüğümüzdeki diğer illere oranla Türkiye rekoru kırmıştık. 30 binden fazla aileye yardım kolisi ulaştırdık. Bu yıl da Ramazan ayının başlangıcı ile birlikte yeniden bir yardım kampanyası başlattık. Vatandaşların 444 26 58’i aramaları halinde arkadaşlarımız, gerekli yönlendirmeleri yapıyor. Alan el ile veren eli birleştiriyoruz. Yardım yapmak isteyen kişiler, isterlerse bir market ile anlaşıp bize bildirebilirler. Biz de teslim aldığımız yardımları, tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Arada köprü oluyoruz” diye konuştu.  

“ÇOK SAYIDA YARDIM YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞIMIZ VAR”

Bolu’da birçok vatandaşın yardım etmek istediğinin altını çizen Özdemir, “Yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, belediyemizin herhangi bir birimine söyleyebilir. Biz, nasıl yardım yapılacağı konusunda gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Ramazan kolilerimizi dağıtmaya bugün itibarıyla başlıyoruz. Bolu halkı, bu konuda çok duyarlı. Çok sayıda yardım yapmak isteyen vatandaşımız var. Geçtiğimiz yılın rakamlarına inşallah ulaşırız. O rakamlara ulaşamasak da Bolu’da, ‘yoksulum, ihtiyacım var’ diyen her aileye yardım etmek için çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı.

“RAMAZANDA HEM SICAK YEMEK HEM DE İFTAR YEMEĞİ”

Rasim Özdemir, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine hem sıcak yemek hem de iftar yemeği ulaştırdıklarını ifade ederek, “Biz zaten yılın 365 günü, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırıyoruz. Daha önce aşevinde yemek veriliyordu ancak pandemi nedeniyle kapattığımız için sıcak yemeklerimizi evlere ulaştırmaya başladık. Yılın 365 günü, bize başvuran ya da tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Ramazan ayında da yine aynı şekilde, vatandaşlarımıza hem sıcak yemek hem de iftar yemeği ulaştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler