Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KARDEŞLERİMİZİN YARALARINI EL BİRLİĞİ İLE SARMALIYIZ”

“KARDEŞLERİMİZİN YARALARINI EL BİRLİĞİ İLE SARMALIYIZ”
Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, yangın felaketinin yaşandığı Bolu’nun Kuzfındık Köyünü ziyaret ederek Köy Muhtarı Şerif Çetin ve köylüler ile görüştü. Başaran; “Ders almamız gereken bir felaket. Devletimizin kurumları, Bolu’nun duyarlı, hayırsever insanları ve siyasi partiler hep birlikte hareket ederek Kuzfındıklı kardeşlerimizin yaralarını el birliği ile sarmalıyız” dedi.

“BÜYÜK BİR FELAKETİ YAŞADIK”

Yangın felaketine ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, Kuzfındık Köyü yangını ile büyük bir felaket yaşandığına dikkat çekerek; “Kuzfındık Köyü yangını ile büyük bir felaketi yaşadık. Çok şükür, yangının gündüz meydana gelmesi ile hiçbir can kaybımız yok. Yangın gece başlamış olsa can kayıpları da yaşanabilirdi. Köylerimizde evlerin çok büyük bir bölümü ahşap yapılardan oluşuyor.  Küçük bir kıvılcım bir anda büyük bir yangına dönüşebiliyor. Bir anda tutuşuyor ve evlerin, bahçelerin, ahırların, samanlıkların birbirine yakın olmasından dolayı hızla yayılabiliyor. Bunun en hasar verici örneğini Kuzfındık köyünde yaşadık. Köy Muhtarı Şeref Çetin ile yaşanan büyük yangını enine boyuna konuştuk” şeklinde konuştu.

“DERS ALMAMIZ GEREKEN BİR FELAKET”

“Bir kaç ay önce Mudurnu’nun Alpagut köyünde yaşadığımız ve iki evladımızı kaybettiğimiz yangın faciası hala akıllarımızda” diyen Cihan Başaran, “Ders almamız gereken bir felaket. Yetkililer ve siyasiler bu acıların yaşanmaması için, yangına acil müdahale tedbirlerini tekrar gözden geçirmelidir. Siyasi partilerin köyü ziyaret ederek Kuzfındıklı kardeşlerimizin yanında olması güzel, ancak bu yeterli değil. Devletin kurumlarının sağlayacağı imkanlar ve yardımlar belirli bir ölçüde olacaktır. Kül olan 12 evin, ahırların, samanlıkların yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Ev eşyalarının ve giyim eşyalarının da temin edilmesi gerekiyor. Kış kapıda, 12 ailenin ihtiyaçlarını çok hızlı bir şekilde gidermemiz gerekiyor. Devletimizin kurumları, Bolu’nun duyarlı, hayırsever insanları ve siyasi partiler hep birlikte hareket ederek Kuzfındıklı kardeşlerimizin yaralarını el birliği ile sarmalıyız” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler