Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAR 50 SANTİMİ BULABİLİR 18:00 SONRASI SARI ALARM

KAR 50 SANTİMİ BULABİLİR 18:00 SONRASI SARI ALARM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için kar yağışı uyarısında bulundu. Bolu’da ise 14 Şubat Pazar günü saat 18:00 sonrası yoğun kar yağışı olabileceğini duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz genelinde görülecek Kar Yağışı için uyarılarda bulundu. 14 Şubat Pazar günü sabah saatlerinde başlayarak 15 Şubat Pazartesi gece yarısına kadar devam etmesi beklenen kar yağışı sonrası kar seviyesinin 50cm ye ulaşması bekleniyor. Bolu’da ise 14 Şubat Pazar günü saat 18:00 sonrası yoğun kar yağışı olabileceğini duyuruldu. Şehri merkezinde 20cm ye ulaşması beklenen kar seviyesi, yüksek kesimler ve Bolu Dağında 50cm ye kadar çıkabileceği ifade edildi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE

Yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz bölge genelinde görülecek olan kar yağışlarının zamanla etkisini artırarak Pazartesi (15.02.2021) gece saatlerine kadar yoğun kar yağışı (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgar ile yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgede özellikle Ankara’yı, yurdun büyük bir bölümünü İstanbul’a, Marmara Bölgesi’ne bağlayan TEM Bolu geçişinin ulaşıma açık tutulması büyük önem taşıyor.