Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kanal Kapatma projesi tamamlanıyor

Kanal Kapatma projesi tamamlanıyor
Bolu Belediyesi’nin Kanal Kapatma Projesi’nde çalışmalar devam ederken kalan 5 kilometrelik kısmın da kapatılmasıyla kanal yolu, modern ve yeşil bir görüntüye kavuşacak.
Bolu Belediyesi’nin devam eden en önemli projelerinden biri olan Kanal Kapatma Projesi’nde sona gelindi. Geçtiğimiz yıl 3 km’lik kısmı kapatılan 8 km uzunluğundaki kanal, kalan 5 kilometrelik kısmın da kapatılmasının ardından yürüyüş ve bisiklet yollarının da bulunduğu yeşil bir bulvar haline gelecek.

Sandallar Mahallesi’nden başlayarak Yukarısoku Mahallesi’ne kadar şehrin kuzey hattı boyunca uzanan ve yaklaşık 10 mahallenin içerisinden geçen sulama kanalının büyük bir kısmı, Bolu Belediyesi ekipleri tarafından kapatıldı. Sağlık Mahallesi’nden İzzet Baysal Mahallesi’ne kadar olan kısma Bolu Belediyesi’nin kendi ürettiği betonarme kutu menfezler yerleştirilerek, üzeri toprakla kapatıldı.

Kalan yaklaşık 1 km’lik kısımda ise menfez yerleştirme çalışmaları devam ediyor. Yerleştirilen betonarme kutu menfezlerin üzerinin kapatılmasının ardından kanaldaki su akışı yeraltından sağlanacak.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da seçim vaatleri arasında yer alan Kanal Kapatma Projesi tamamlandıktan sonra, kanal yolunun üzerinde bisiklet ve yürüyüş yollarının bulunduğu modern bir bulvara dönüştürülmesi planlanıyor.