Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAMU KURUMLARINDA HES KODU ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

KAMU KURUMLARINDA HES KODU ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR
Bolu Valisi Ahmet Ümit, yeni tip korona virüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına 02 Kasım’dan itibaren “Hayat Eve Sığar (HES)” koduyla girme zorunluluğu getirilmesine ilişkin bilgiler verdi. Ümit; “Her kurumda konuyla görevlendirilmiş bir personelimiz olacak. Vatandaşımızın HES kodu yok ise alınacak ve vatandaşımızın gerekli işlemi yapılacak. İşin açıkçası hiçbir şekilde vatandaşımızın mağdur edilmesine fırsat verilmeyecek” dedi.

Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz haftalarda Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kent genelinde COVID-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla bazı tedbirler alınmasına karar vermişti. Açıklamada, HES koduna göre kişilerin takibinin sağlanmasının önem taşıdığına işaret edilerek; “İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde ve randevu alma işlemlerinde HES kodu sorgulaması yapılmasına, COVID-19 tanısı konulan ya da temaslısı durumundakilerin kamu kurum ve kuruluşlarına girişine izin verilmemesine, COVID-19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle izolasyonda bulunması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen, bu şartlara uymayarak dışarı çıktığı tespit edilenlerin bilgilerinin gerekli idari yaptırımların uygulanması ve gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulması için kolluk kuvvetlerine bildirilmesine karar verilmiştir” ifadeleri kullandı.

HES koduyla giriş uygulamasının, her vatandaşın elektronik malzemelere yeterince vakıf olmaması ve uygun yakınlarının da bulunamayabileceği göz önünde bulundurularak, mağduriyete yol açmaması amacıyla 15 gün deneme nitelikli gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, bunun 2 Kasım itibarıyla ise tüm birimlerde hayata geçirileceği kaydedildi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit konuya ilişkin açıklamada bulunarak; “HES Kodu Türkiye’nin birçok ilinde uygulanıyor. Biz bunu ilk uygulayan illerden birisi olmamıza rağmen kurumlarda vatandaşlarımız mümkün olduğunda rahat giriş çıkış yapsın diye tedbirli olmak kaydıyla bugüne kadar kaldı. Deneme amaçlı uygulaması devam etti. Bir sıkıntı çıkmadı bundan sonrada çıkacağını zannetmiyorum. Zaten her kurumda konuyla görevlendirilmiş bir personelimiz olacak. Vatandaşımızın HES kodu yok ise alınacak ve vatandaşımızın gerekli işlemi yapılacak. İşin açıkçası hiçbir şekilde vatandaşımızın mağdur edilmesine fırsat verilmeyecek” diye konuştu.