Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAHVE SEVERLER BURAYA

KAHVE SEVERLER BURAYA
Güne sıcacık bir kahve içmeden başlayamayanlar, müjde! Yapılan araştırmalara göre dozunda içilen kahvenin sağlık açısından birçok yararı var. İşte kahvenin yararları ile ilgili bilmeniz gerekenler;
Amerika’da sonuçlanan yeni bir bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre kahve içmek ömrü uzatıyor olabilir. Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü uzmanlarının araştırmalarına göre; günde 3-5 kupa kahve içenlerin, içmeyenlere oranla kalp hastalıkları, şeker hastalığı, parkinson gibi nörolojik hastalıklardan ölme riskinin ortalama %15 daha az olduğu ortaya koyuyor.
Depresyonu önler 
Depreyon riskini %20’ye kadar, intihar riskini ise %53’e kadar azaltmaya yardımcıdır.
Kansere karşı korur
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre kahvenin aslında birden fazla kansere karşı koyabildiği saptanmıştır. Kahve özellikle meme kanseri ve akciğer kanserine iyi geldiği bilim adamları tarafından onaylanmıştır.
Alzheimer hastalığını önler
Genel olarak yaşlılarda görülen bir hastalık olan Alzheimer, kahve de bulunan mineraller sayesinde önlenebilir. Norveçli bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre kahve unutkanlık belirtisi gösteren Alzherimer hastalığını önlemektedir.
Diyabet riskini azaltır
Kahvenin diyabet hastalığına iyi gelmediğini düşünebilirsiniz fakat bilim adamları bunun tam tersini düşünmektedir. Özellikle kafein oranları düşün olan kahveleri tercih eden diyabet hastalarına kahvenin iyi geldiğini tam 100.000 insan üzerinde denenerek onaylanmıştır.
Sirozu önler
Kahve sizi siroza karşı koruyabilir - günde 4 ya da daha fazla bardak içen kişilerin %80 daha düşük siroza yakalanma riski vardır.
Prostat kanseri riskini azaltır
Günde 6 fincan kahve, erkeklerin korkulu rüyası prostat kanserinin en tehlikeli türüne yakalanma riskini yüzde 60’a varan oranda düşürüyor. 
Hafızayı güçlendirir
Kahveden alınan uyarıcılar sadece ruh halinizi değiştirmekle kalmaz aynı zamanda yaratıcılığınızı ve kısa süreli hafızanızı da geliştirir. 
Kabızlığı önler
Laktasif ve diüretik özelliğinden dolayı kahve kabızlığı önler, bağırsakları çalıştırır ve sık tuvalete çıkmayı sağlar.