Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KADINLARA İKİNCİ KEZ POLİS ENGELİ

KADINLARA İKİNCİ KEZ POLİS ENGELİ
İstanbul Sözleşmesi’nin iptali sonrasında İzzet Baysal Caddesi’nde bir araya gelen Bolu Kadın Platformu üyeleri, ikinci kez toplanarak eylem yapmak istedi. Kollarına mor fular bağlayarak yürümek isteyen kadınlara polisin engel olmaya çalışması sonucu gergin anlar yaşandı.

Bolu Kadın Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilmesinin ardından geçtiğimiz bir araya gelerek yürüyüş yapmak istemişti. Bu yürüyüş eyleminin ardından ise geçtiğimiz günlerde Bolu Valiliği tarafından eylem ve yürüyüşler 4 Nisan’a kadar yasaklanmıştı.

İKİNCİ KEZ TOPLANDILAR

İzzet Baysal Caddesi’nde yeniden toplanan kadınlar, kollarına bağladıkları mor fularlarla İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini protesto etmek için yürüyüş yapmak istedi. Olay yerine gelen çevik kuvvet polis ekipleri, yolu kapatarak kadınların yürüyüşüne engel oldu.

Öte yandan polis ekipleri, çocukların sokağa çıkma yasağı olduğu gerekçesiyle, çocuklu bir aileye cezai işlem uygulamaya çalıştı. Eşi ve çocuğu ile caddede yürüyen adam, caddede yürüyen onlarca çocuk olduğunu söyleyerek yalnızca kendilerine ceza kesilmesine tepki gösterdi.

Bolu Kadın Platformu üyelerinin de çocuklu aileye destek vermesi üzerine gerginlik arttı.

Polislerin müdahalesi üzerine ağlamaya başlayan çocuğu sakinleştirmeye çalışan kadın da eşine ceza uygulamaya çalışan polislere tepki gösterdi.

“SESSİZCE YÜRÜMEK İSTEDİK, KİMİN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYORUZ?”

Bolu Kadın Platformu üyeleri, polis ekiplerinin engeline rağmen uzun süre alandan ayrılmadı.

Burada bir açıklama yapan Bolu Kadın Platformu üyesi Zehra Kulalı Gezici, sessiz ve slogansız şekilde yürümek istediklerini ifade ederek, “İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yürüyüş yapmak için Valiliğe yazılı dilekçe ile başvurmuştuk. Valilik, resmen kadınlara özel bir yasak çıkardı ve 5-6 gün sonra bunu ilan etti. Biz de, bir elin parmağını geçmeyecek kadar kişiyle, kolumuza bir fular bağladık. Sosyal mesafemizi koruyarak, sessizce, slogansız bir şekilde bir arada yürümek istedik. Bütün polisler toplandı, belirli bir yere kadar yürüyebileceğimiz söylediler. Ben, yurttaşım. Diyelim ki, biz hep beraber bir yere gidiyoruz. Kafama da huni taktım, kime ne? Kimin sağlığını tehdit ediyorum?” şeklinde konuştu.

“BİR BABAYI ÖFKE NÖBETİNE SOKTULAR”

Polis ekiplerinin ceza uygulamak istediği aileye destek veren Gezici, “Bir bahane bulacaklar ya, buldular. Çocukları olan arkadaşlarımıza ceza yazıyorlar. Her şey öyle kanunsuz, öyle vicdansız ki… Daha sonra bizimle aynı yerde diye, başka bir aileyi 5-6 polis sıkıştırarak, korkuya sevk ederek, “sizi içeriye atacağız” diyorlar. Biz bu ülkenin yurttaşı değil miyiz? Bugün, burada görev yapan bütün polisler, bu şehrin huzurunu bozuyor. Bu şehrin çocuklarının gözünün yaşının akmasına sebep oluyorlar. Bir babayı, öfke nöbetine soktular. Ayıptır, yazıktır” ifadelerini kullandı.