Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KADIN SÜRÜCÜ EĞİTMENLERİ’NDEN FARKINDALIK HAREKETİ

KADIN SÜRÜCÜ EĞİTMENLERİ’NDEN FARKINDALIK HAREKETİ
Bolu’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir arayan gelen kadın sürücü eğitmenleri, iş hayatında kadınların varlığına dikkat çekmek için farkındalık etkinliği düzenledi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da sürücü kurslarının kadın sürücü eğitmenleri, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Bulvarı’nda bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farkındalık etkinliği düzenledi. Araçlarını cadde üzerine sıralayan kadın eğitmenler, yaptıkları açıklama ile kadının iş hayatındaki varlığına dikkat çekti.

Yaptıkları işin toplumda ‘erkek işi’ olarak nitelendirildiğini belirten kadın sürücü eğitmenleri; Ece Gülen, Elife Gündüz, Yasemin Nur Gürel, Fisun Karapınar, Aynur Ekşioğlu, Gözde Çetin, Sibel Fidan, Nagihan Çiçek ve Aylin Kazkayası; yaptıkları meslekleri ile kadının gücünü göstermeyi hedefliyorlar.

Kadın sürücü eğitmenleri adına bir açıklama yapan Direksiyon Eğitmeni Ece Gülen, kadının toplumdaki eğitmen sıfatına vurgu yaparak, “Doğduğumuz günden son nefesimizi vereceğimiz güne, hayatımızın başlangıcından bitiş anına kadar nefeslerine, desteklerine hep ihtiyaç duyduğumuz; eğitim ve yetiştirme konusunda hiçbir sınır olmadan o dev kalplerini bize açan cefakar, vefakar, fedakar, cüretkâr, onurlu, gururlu, şefkatli, öfkeli, sert, yumuşak pamuk kalpli; bir anı bir anını tutmayabilen ama her biri bir pırlanta olan tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Bolu kadın direksiyon eğiticileri olarak çalışma hayatında eşitliğe inanıyoruz. Her gün direksiyon başına geçerek yaptığımız iş ile kadınların toplumdaki gücünü gösteriyoruz. Tüm kadınlarımızı toplumun her alanında görmeyi temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından sürücü eğitmenleri, oluşturdukları konvoyda araçlarının kornalarına basarak ilerlediler.

 

Etiketler: bolu haberler