Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KADIN KOOPERATİFİNE, BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ KULLANIM EĞİTİMİ VERİLDİ

KADIN KOOPERATİFİNE, BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ KULLANIM EĞİTİMİ VERİLDİ
Bolu Merkez SS. Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadın üyelerine yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bitki Koruma ürünleri uygulayıcı eğitimi verildi.

Zararlı ile mücadele zamanını kaçırmamak için ilaçlar ve ilaçlama aletleri önceden temin edilerek hazır bulundurmaları, ilaç satın alınırken ve uygulanmadan önce ambalaj üzerindeki etiket incelenmeli ilacın ticari ve kimyasal isimlerine dikkat etmeleri, ilaçlar Bakanlıktan resmi satış izni olan bayilerden alınması gerektiği, ilaç satın alınırken ağzı açılmış, hasarlı, orijinal etiketi olmayan ilaçları almamaya özen gösterilmesi, son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar satın alınmaması, ilacın etiketi üzerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ruhsat tarihi ve numarası aranması gerektiği hakkında bilgiler verildi.

Bitki Koruma ürünleri uygulayıcı eğitiminde İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, bitkileri koruma konusunda yanlış kullanımlara değinerek, “Bitki ve bitkisel ürünlerde zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin tarla, bahçe ve bağlar ile ürünlerin saklandığı yerlerde uygulanmasında kullanıcıların, bitki ve hayvanlar ile çevrenin korunması yönünde hassasiyet göstererek kullanımlarına yönelik teknik personelimizce üretici kadınlarımıza eğitim düzenlenmiştir.

Bitki koruma ürünleri her ne kadar bitkilerimizi korusa da yanlış kullanımları gerek çevreye gerekse de tüketiciye zararlı olabilmektedir. Bunların önüne geçmek adına bilinçli kullanım önem arz etmektedir. Bu bağlamda düzenlenen eğitim üreticilerimiz ve yaşamış olduğumuz çevre için kritik öneme sahiptir.

Üreten Bolu’muzun üreten kadınlarına eğitimin faydalı olmasını diliyorum. Üreticilerimiz talep ettiği sürece gerek planlı gerekse talepler doğrultusunda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” dedi. 

Etiketler: bolu haberler