Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KADEMELİ NORMALLEŞMEDE YEME İÇME YERLERİ NASIL ÇALIŞACAK?

KADEMELİ NORMALLEŞMEDE YEME İÇME YERLERİ NASIL ÇALIŞACAK?
İçişleri Bakanlığı yeni normalleşme sürecine dair genelgeyi yayımladı. Bakanlık hafta başından itibaren hangi kuralların uygulanacağını, sokağa çıkma yasaklarının nasıl olacağını ilan etti. Bakanlık tarafından ilan edilen genelge kapsamında açık olacak işyerleri de belirlendi. İçişleri tarafından yayımlanan yeni genelge ile 17 Mayıs saat 05.00'ten 1 Haziran'a kadar kademeli normalleşme süreci başlayacak. Bu süreç kapsamında, yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis yapacak.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak.

RESTORANLAR GEL-AL VE PAKET SERVİS ŞEKLİNDE ÇALIŞACAK

Kademeli normalleşme döneminde yeme içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi); hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebilecek.

KAPALI KALMAYA DEVAM EDECEK İŞLETMELER

17 Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde, Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri, Sinema salonları, Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,  İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları, Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları, Hamam, sauna ve masaj salonları,- Lunaparklar ve tematik parklar gibi işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecektir.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebilecekler. 
Etiketler: bolu haberler