Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAÇ İŞÇİ BAŞVURUDA BULUNDU AÇIKLADI

KAÇ İŞÇİ BAŞVURUDA BULUNDU AÇIKLADI
Yıllardır ilimizde faaliyet gösteren Ak Piliç yönetim kurulu başkanı Mustafa Aksoy , Alaaddin Yılmaz döneminde işe alınan ve sonrasında işten çıkartılan 97 işçiye sahip çıkarak, Ak Piliç'in kapılarının sonun kadar açık olduğunu söylemişti. Mustafa Aksoy, yaptığı çağrının ardından, 3-4 kişi dışında müracaat olmadığını söyledi.

Ak Piliç yönetim kurulu başkanı Mustafa Aksoy,  “Tümüne aynı teklifi götürdük 3-4 kişi dışında müracaat olmadı bile. Başvuranların ikisi yakında iş başı yapacak diğer kişiler evrak hazırlıyorlar.” dedi ve ekledi;

“Tanju Özcan bir Belediye Başkanın yapması gerekenini yapıyor”

“Bu hırs yarışından kişilerin mağdur olmaması için Belediyeye gittim arkadaşlarla konuştum. Fakat 3-4 tane haricinde başvuru olmadı bize. Belediye'ye girdiğinde yatıp para alma düşüncesi olan insanlar ve de çalışabilecek nitelikte olan insanlar değiller. Tümüne aynı teklifi götürdük 3-4 kişi dışında müracaat olmadı bile. Başvuranların ikisi yakında iş başı yapacak diğer kişiler evrak hazırlıyorlar. Gelene kapılarımız açık. Önceliğimiz Belediye tarafından mağdur edilmiş insanlar. Tanju Özcan bir Belediye Başkanın yapması gerekenini yapıyor. Bu elemenin olması gerekiyordu. Belediye'nin daha dinamik daha başarılı hizmetler veren bir yapıya bürünsün diye. Yattığı yerden para kazanmak veya zaten başka bir işte çalışacak becerisi olmayan kişiler. Ne alırlarsa onlar için kar. Burada gelecek Belediye Başkanı rahatsız olsun huzursuz olsun diye yapılan bir davranıştı.”

“Tanju Özcan'ın hiçbir suçu günahı yok fazlasıyla üzülüyor”

97 kişiyi işe aldığını Tanju Bey Belediye Başkanı olduktan sonra bizler de öğrendik. Bu 97 kişinin çoğunun niteliksiz eleman olduğu, 50 yaşının üstünde Belediyeye alınmaması gereken elemanlar olduğunu gördüm. Eğer muhtaç durumları varsa devletin muhtaçlar farklı kurumları var onlardan destek görmesi gerekiyor. Tanju Özcan'ın hiçbir suçu günahı yok fazlasıyla üzülüyor. Ama yapabilecek bir şeyi yok. Şartı öyle kötü hale getirmişler ki. Yarın o şirkette çalışanlar da maaşlarını alamaz hale gelmemesi için Tanju Özcan'ın yapması gereken buydu. Onun böyle olacağını önceki Başkan bu işçileri alırken biliyordu zaten. Bolu'ya zarar vermek için, seçilen Bolu Belediye Başkanına zarar vermek için kasıtlı yaptığını düşünüyorum. Bizim işetmemiz özel sektör. Çalışabilecek herkesi alabiliriz yeter ki bizim kriterlerimize uygun olsun. Çok üzgün görmedim onları. Bir arkadaşımızın kötü bir teşebbüsü haricinde. Ne zaman isterlerse başvurabilirler. Öncelikle onları tercih ederiz. Yeter ki kriterlerimize uygun olsunlar. Yeter ki çalışmak istekleri olsun. Bizim işimiz kolay değil bir fiil bedenen çalışması gerekiyor.

Son yıllarda Belediye Denetleme Kurulu üyesi olmama rağmen bizi ısrarla Tabiatın Kalbi Bolu şirketini “orası tüzel kişiliktir söylemiyle” denetlemeye sokmadılar. Tüzel kişilik farklı bir işletme evet ama orasının sahibi Belediye ve biz Belediye ile ilgili her şeyi denetleyebilmeliyiz. Ama denetlemeye izin verilmedi ve basına yansıtılmadı. Çevreden duyduğumuz kadarıyla Tabiatın Kalbi Bolu elemanların bütün giderleri, yaptığı bütün işlerin finansörü belediye. Tabiatın Kalbi Bolu'nun paraya ihtiyacı olduğunda meclisten çıkan bir kararla o şirkete belediye bütçesinden para aktarılabiliyor fakat denetlenemiyor. Burada anlaşılması zor bir durum var. Demek ki Belediyelerin şeffaf olmadığı, halkın hoşuna gitmeyecek tüm işleri bu şirketler kanalıyla yapıyorlar. Adam kayırma oy odaklı işveren iş verme işi daha çok oluyor. Bolu Belediyesi bütün söylemlerinde biz işçiliği azalttık diyor ama İşçiliği azaltmıyor işçiliği taşeronlar vasıtasıyla firmalara veriyorlar. 2018’in 4. Ayına kadar farklı firmalar vardı. Nisan ayından sonra tek firma Tabiatın Kalbi Bolu oldu. Bütün birimlerde çalışanlar Tabiatın Kalbi Bolu şirketinin elemanları. Dolayısıyla oranın da denetlemesi meclis üyelerinin dışında olduğu için, bizler burada ki olayları kamuoyuna duyuramadık.” dedi.