Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk gerçekleşti

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk gerçekleşti
Başarılı uygulamaları ile adından söz ettiren İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Ayşegül Danış tarafından Multiple Skleroz (MS) tanısı konulan hasta plazmaferez tedavisi sonrasında sağlığına kavuşarak taburcu oldu.
Başarılı uygulamalara imza atan İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanesi Bolu’da ilkleri uygulamaya devam ediyor. Son olarak bacaklarda uyuşmaya bağlı yürüyememe şikâyetiyle İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Nörolojisi Kliniğine başvuran ve MS tanısı ile takibe alınan 16 yaşındaki hastaya kortizon tedavisine başlandı. Ancak bu tedaviyle şikâyetleri düzelmeyen hasta için Plazmaferez tedavisi uygulanmasına karar verildi.

Tedavi için gerekli cihaz aynı gün temin edilerek hastanın tedavisine başlandı. 10 gün boyunca Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde aralıklı olarak plazmaferez tedavisi uygulanmasıyla sağlığına kavuşan ve tekrar yürüyebilen hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Plazmaferez tedavisinin özel bir cihazla yoğun bakım şartlarında yapılması gerektiğine dikkat çeken Uzman Dr. Ayşegül Danış, bu özellikli cihazın hızlıca temin edilmesine imkân sağlayan tüm yetkililere, hastanın takip ve tedavisinde üstün çaba gösteren Çocuk Bölümü Doktorları ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.