Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İZZET BABA’YA ŞÜKRANLARINI SUNDULAR

İZZET BABA’YA ŞÜKRANLARINI SUNDULAR
Bolu’da her yıl 10-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleri, bu sene koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına uygun şekilde kutlandı. Törende sadece çelenk koyma törenleri ile gerçekleştirildi.


Haber: Aslı Akış

Anıtpark ve İzzet Baysal Anıtı önündeki törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bolu Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy, İzzet Baysal Vakfı Üyeleri katıldı.

Bolu’nun babası hayırsever iş insanı İzzet Baysal için bu sene 31’ncisini düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleri programında korona virüs salgını nedeniyle sadece Atatürk Anıtı ve İzzet Baysal Anıtı’nda çelenk sunumu yapıldı. Etkinlikte Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ÇELENK BIRAKILDI

Her yıl geleneksel olarak Mayıs Ayında düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günlerinin 31’incisi, Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin katkılarıyla Bolu Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Kent Konseyi adına Zuhal Işın Toker Atatürk Anıtı’na Çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Anıt Park’taki törenin ardından törene katılanlar, İzzet Baysal Anıtına geçti. Buradaki törende ilk olarak Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Alişarlı İzzet Baysal Anıtına çelenk bıraktı. Çelenk sunumunun sonrasında Saygı Duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.

“İZZET BABA HERKESİN HEPİMİZİN GÖNLÜNDE”

Etkinlik kapsamında kürsüye gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, İzzet Baysal’ın herkesin gönlünde olduğunun vurgusunu yaparak; “Çin’de çıkıp hızlı bir şekilde tüm dünyayı hızlı bir şekilde saran ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs bütün olayların, programların eksenine oturmaktadır. Korona virüs ile mücadele kapsamında bütün programlar ertelenmiş ve iptal edildi. Bizde ilimizde bu şükran gününü bu şekilde kutlamak durumunda kaldık. Gönülde olan gözden ırak olsa da bir şey olmaz. İzzet Baba herkesin hepimizin gönlünde” diye konuştu.

“BOLU İZZET BAYSAL İLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR”

Bolu Valisi Ahmet Ümit törende yaptığı konuşmasında, İzzet Baysal’ı anarak; “Kentler yetiştirdikleri insanlar ile anılırlar. Bolu İzzet Baysal ile bütünleşmiştir. “İzzet Baysal adı Bolu’da bir markadır. Onun adına hastanelerden okullara, kreşlerden camilere hayatımızın her tarafına hitap eden çok sayıda eser bırakmıştır. Daha önemlisi insanların gönüllerine dokunmuş,  vefatından 20 yıl sonra olmasına rağmen sanki yaşıyormuş gibi canlı bir şekilde hatırasını sürdürüyor, kısacası yaşıyor.  Bu vesileyle merhum İzzet Baysal’ı bir kez daha şükranla rahmetle yad ediyoruz. Onun eserlerini devam ettiren, yürüten, yaşatan İzzet Baysal Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Baysal Beye ve İzzet Baysal’ın kızı hanımefendiye, vakfımızın yönetim kurulu üyelerine, Bolu’yu seven herkese teşekkür ediyoruz, başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

“BOLULU HEMŞERİLERİMİZ KURALLARA UYMA NOKTASINDA BÜYÜK KATKI SAĞLADILAR”

Vali Ahmet Ümit, Korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilmesinin önemle vurgulayarak; “Bu gün aynı zamanda bir ibadeti yaşıyoruz. Yani ramazan ayını yaşıyoruz. Birçok günü aynı anda hissediyoruz. Dün anneler günüydü aynı zamanda korona virüste bildiğiniz üzere yaklaşık 52 gündür 65 yaş üstü vatandaşlarımız dışarı çıkmanın sevincini yaşıyorlardı. Dün ilk defe açık hava ile buluştular ve yine Çarşamba ve Cuma günü gençlerimize bunu yaşatacağız. Sağlığımız açımızdan bu hususları Bilim kurlunun önerileri Cumhurbaşkanlığı kabilesinin kararları Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde yürütmeye devam ediyoruz. Bolulu hemşerilerimiz devletimizin yapmış olduğu bu önemli kurallara uyma noktasında bizlere çok büyük bir katkı sağladılar. Çok büyük anlayış gösterdiler ve aynı zamanda göstermeye devam ediyorlar.

TEDBİRLERE UYMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bildiğiniz gibi dünya çapında bunun etkisi altında kalmayan kalmadı. Belki de ülkemiz dünya ülkelerinin en iyi ülkelerinden bir tanesi mücadele noktasında. İlimizde ülkemiz içeresindeki en iyi illerden bir tanesidir. Yalnız bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Her gün öyle ya da böyle pozitif vakalarla karşılaşıyoruz. Kısacası korana virüs tehlikesi devam ediyor. Bundan sonra kontrollü sosyal hayata geçmek zorundayız.  Bu günden itibaren bildiğiniz gibi kuaförler güzellik salonları gibi bazı iş yerleri açıldı. Bu gün Cumhurbaşkanlığı kabilemizin toplantısı var. O toplantıdan bir takım kararlar daha çıkacaktır. Kısacası söylemek istediğim yavaş yavaş normalleşmeye doğru gidiyoruz. Ama bu normalleşme bizleri hiçbir şekilde tedbirlere uymaktan geri koymamalıdır. Tedbirlere aynen uymaya devam edeceğiz çünkü virüs tehlikesi hastalık tehlikesi ortandan kalkmış değil. Hakikaten çok vahim olaylarla karşılaşabiliyoruz. Ölüm olay olayları olabiliyor. Onun için hem bireysel anlamda hem toplumsal anlamda vatandaşlarımızın, toplumuzun sağlığı bakımından hepimiz bu kurallar uymaya devam edeceğiz. Özellikle şu anda kullanmakta olduğumuz maskeleri kullanmaya devam edeceğiz. Sosyal mesafeye çok dikkat edeceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz adına söylersek eğer bütün hemşerilerimizin samimiyetle iyi niyetle bu kurallara uymaya devam edeceklerine inanıyorum. Beklentimiz odur. Tedbirler ve denetimler arttırılmıştır. Şimdiye kadar en ceza yazan illerde bir tanesi biziz. Yine bu özelliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Ama illaki kurallara uyulmazsa kurallar uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“İZZET BAYSAL BABAYA ŞÜKRANLARIMIZ SUNUYORUM”

Vali Ahmet Ümit, konuşmasının sonunda; “31. Şükran gününün hayırlara, güzel düşüncelere Bolu’nun inovasyonuna, gelişmesine vesile olan bir gün olmasını temenni ediyorum. Gönüllerimizde yaşayan İzzet Baysal babaya şükranlarımız sunuyorum” dedi.

“İZZET BAYSAL UNUTULMAYACAK”

Bolu Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy; “İzzet Baysal, Bolulular var olduğu müddetçe ne olursa hangi şartlarda olursa olsun hiç unutulamayacaktır. Vakfımız başkanı Ahmet Baysal, yönetim kurulu ve mütevelli üyelerimiz olarak valimize, belediye başkanımıza kent konseyimize teşekkür ediyoruz. Vakfımızın başkanı Ahmet Baysal bütün hissiyatını dile getiren bir yazı gönderdi. Hepinize en dersin sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.