Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İYİLEŞİRSEM, ELLERİM ÇALIŞIRSA, YİNE İŞİMİ YAPMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUM"

“İYİLEŞİRSEM, ELLERİM ÇALIŞIRSA, YİNE İŞİMİ YAPMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUM
Bolu'da 6 yıldır parkinson hastalığıyla mücadele eden emekli Ahmet Şanlı, bir an önce beyin pili tedavisi olup eski sağlıklı günlerine kavuşmayı arzuluyor.


Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nin önünde kimlik ve kart kaplama tezgahı açarak yaşamını sürdüren evli ve 3 çocuk babası Ahmet Şanlı (63), yaklaşık 6 yıl önce yürüme bozukluğu şikayetiyle gittiği hastanede parkinson hastalığına yakalandığını öğrendi.

Zamanla hastalığının ilerlemesiyle ellerini ve kollarını hareket ettirme, ayaklarını kontrol etme ve yemek yemede sıkıntı çekmeye başlayınca işini bırakmak zorunda kalan Şanlı'ya, 1,5 yıl önce yapılan kontrollerde yüzde 75 engelli raporu verildi. Ahmet Şanlı, beyin pili tedavisi olup eski hareketli yaşamına dönmek istiyor.

"ÖNCEDEN DURAMAZDIM, ŞİMDİ HİÇBİR ŞEY YAPAMIYORUM"

Ahmet Şanlı, parkinson hastalığına yakalandığını başta anlayamadığını, ayaklarını sürterek yürümeye başladığını söyledi.

Şanlı, "Gece uyuyamamalar, horlamalar, zıplamalar oldu. O şekilde ortaya çıktı. En son kol ve elime vurunca bu hale geldim. Ellerim tutmuyor, halsizlik var, ayakta duramıyorum, yemek yiyemiyorum. 5-6 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum." şeklinde konuştu.

“İYİLEŞMEM İÇİN BEYİN PİLİ TAKILMASI GEREKİYOR”

Şanlı, hastalığı nedeniyle birçok sıkıntıyla karşılaştığını dile getirerek, "Günlük işlerimi yapamıyorum. Buna da çok üzülüyorum, hayatımı çok etkiliyor. Önceden duramazdım, sürekli bir şeyler yapmak isterdim ama şimdi hiçbir şey yapamıyorum. İyileşmem için beyin pili takılması gerekiyor. Tedavi olmak ve bu hastalıktan kurtulmak istiyorum. Pil takma zamanı geldi çünkü iki elim de tutmuyor. 5-6 sene geçtikten sonra pil takılması gerekiyormuş. Bolu Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesini aradım, kısıtlama sürecinden sonra yardımcı olacaklarını söylediler. Araştırmalarıma göre ameliyatın masrafı yok, devlet bunu karşılıyormuş. Zaten tedavisi olan bir hastalık." İfadelerini kullandı.

“İYİLEŞİRSEM, YİNE İŞİMİ YAPMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

Ankara'daki Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bu ameliyat için başarılı olduğunu öğrendiğini aktaran Şanlı, yetkililerden bu konuda yardım beklediğini belirterek, "Bunun sıkıntısını çeken bilir. Gece gündüz ağlıyorum çünkü elimden başka bir şey gelmiyor. Tezgahım orada halen bekliyor. İyileşirsem, ellerim çalışırsa, yine işimi yapmaya devam etmek istiyorum."dedi.
Etiketler: bolu haberler