Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İYİ PARTİLİ BURHAN AKTAŞ’TAN, ÇADIR SATAN KIZILAY’A TEPKİ

İYİ PARTİLİ BURHAN AKTAŞ’TAN, ÇADIR SATAN KIZILAY’A TEPKİ
İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın AHBAP Derneği’ne 46 milyon TL’ye çadır satmasına tepki göstererek, “Sokakta yatan afetzedelere elindeki çadırları vermeyip parayla satan Kızılay'ımız var” dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremin ardından Kızılay’ın, Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP Derneği’ne çadır satması gündeme bomba gibi düştü. Kızılay’ın, depremin 3. gününde AHBAP’a 46 milyon TL’lik çadır sattığı ortaya çıktı.

Tepkiler üzerine açıklamada bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Ahbap ile Kızılay'ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" dedi.

“ÇADIRLARI PARAYLA SATAN KIZILAY’IMIZ VAR”

Sosyal medyada büyük tepki çeken çadır satışı işine bir tepki de İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş’tan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden bu durumu eleştiren Aktaş, “Türk Kızılay’ının görevi; uluslararası hayır kuruluşu niteliği ile, savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre ürettiği hizmetler ve yaptığı faaliyetlerdir. Amaç böyleyken, soğuk kış gününde, sokakta yatan afetzedelere elindeki çadırları vermeyip parayla satan Kızılay'ımız var” ifadelerine yer verdi. 

Etiketler: bolu haberler