Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İYİ PARTİ MİRAÇ KANDİLİ NEDENİYLE KANDİL LOKMASI DAĞITTI

İYİ PARTİ MİRAÇ KANDİLİ NEDENİYLE KANDİL LOKMASI DAĞITTI
İYİ Parti Gençlik Kolları Miraç Kandili münasebetiyle Tabaklar Camii önünde vatandaşlara akabinde Civril ve Kasaplar mahallelerinde tüm haneleri tek tek gezerek lokma dağıtımı yaptı.


Miraç Kandili nedeniyle İYİ Parti Gençlik Kolları vatandaşlara lokma ikramında bulundu.

Yapılan bu etkinlikle ilgili İl Gençlik Politikaları Başkanı Ümit Kabasakal ve İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Sefa Yaman yaptıkları açıklamada;

“Miraç Kandili Recep ayının 27.Gecesidir. Hicretten bir buçuk yıl kadar önce vuku bulmuştur. Hz Peygamber(sav) bir gece Kâbe’nin çevresinde uyku ile uyanıklılık arası bir durumda iken Cebrail(as) gelmiş, ona Burak adlı beyaz bir binek getirmişti. Burak adımını gözünün gördüğü son noktaya basmaktaydı. Önce Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürüldü ve orada iki rekât namaz kıldı. Oradan da göklere yükseltmiş ‘’Sidretü’l-Münteha’’ denilen en üst makama ulaştırılmıştır. Hz.Peygamber bu makamı da geçerek Cenabı Hakk’ın huzuruna erişmiştir.

Gece yolculuğu anlamına gelen İsra,Hz.Peygamber (sav)in geceleyin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya götürülmesini ifade eder. Miraç ise, Mescid-i Aksa’dan Şidretü’l-Münteha’ya kadar olan yükselişi ifade eder. Hz Peygamber(sav) in fizikötesi âlemlere seyahatiyle ilgili bu iki safha sonraki dönemlerde birleştirilmiş ve Miraç Kandili adıyla kutlanmaya başlamıştır.

Bizlerde İyi Parti olarak bu anlamlı günde Milletimizin Mübarek Miraç Kandilini kutluyor, Yüce TÜRK Milleti ve bütün insanlık için, savaşların olmadığı, insanlarımızın barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir dünya diliyoruz.’’ dedi
Etiketler: bolu haberler