Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU BOLU’DA

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU BOLU’DA
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu bir takım ziyaretlerde bulunmak için Bolu’ya geldi. Dervişoğlu ilk olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a makamında ziyarette bulundu.


Haber: Aslı Akış

İlimizde bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Bolu’ya gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.Toplantıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, belediye meclis üyeleri ve partiler katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dervişoğlu Türkiye’nin sorunları olduğu kadar Bolu’nun da sorunları olduğuna dikkat çekerek Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile karşılıklı görüştüklerini söyledi. Ardından İYİ Partinin kontenjanından belediye meclis üyeliğine seçilen Mansur Şen, Ahmet Yılmaz, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan’a rozet taktı.

Basın toplantısında ilk olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu konuştu.

“SİYASETİ İŞTİGAL ALANI DEĞİL, HİZMET ALANI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Müsavat Dervişoğlu Türkiye’nin yoğun bir gündemle karşı karşıya bulunduğunu belirterek; “Hem ekonomik hem de dış politika alanında birçok derin problemin çözümü ile baş başa bir ülkede, hayatımızı idame ettiriyoruz. İyi Parti olarak, yerinde, doğru ve faydalı bir muhalefeti yaşama geçirmek adına da üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye de gayret sarf ediyoruz. Siyaseti sıradan bir iştigal alanı olarak değil, bir hizmet alanı olarak görüyoruz. Türkiye, sıklıkla referandum yaşayan, yerel-genel seçim tekrarlayan bir ülke konumunda. Dolayısıyla, bu seçimler zaman içerisinde bazı toplumsal gerginliklere sebep oluyor. Bu ziyaretler, bir anlamda, kutuplaşmış olan toplumumuzun kaynaşma yolunda doğru adımlar atmak üzere gerçekleştirilmiş toplantılar olarak algılansın istiyoruz. Toplumun bütün kesimlerini birleştiren, kucaklaştıran, iyilik üzerinden siyaset yapan bir parti olma özelliğimizle de her geçen gün temayüz ediyoruz. Hem partimizin kuruluşu aşamasında hem seçim dönemlerinde katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU”

“Türkiye’nin sorunları olur da, Bolu’nun sorunları olmaz mı?” diyen Dervişoğlu; “Elbette ki Bolu’nun da problemleri var. Bu konu ile alakalı bilgi sahibi olmak adına Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Karşılıklı olarak hem Türkiye’nin meselelerini hem de Bolu’nun meselelerini konuşup tartıştık, çok faydalı bir görüşme oldu. İyi Parti’nin, CHP ile gerçekleştirdiği ‘Millet İttifakı’nın ruhuna uygun adımlar atılmış olması da tarafımızca memnuniyetle karşılandı.

Seçilmiş Belediye Meclis Üyelerimiz var, bu üyelerimiz bu zamana kadar İyi Parti üyesi olarak değil, seçildikleri Millet İttifakı’nın bireyi olarak CHP’li üyeler olarak Bolu Belediye Meclisi’nde temsil ediliyorlardı. Bu vesile ile hazır gelmişken onların İyi Parti’ye geçişleri adına bir güzelliğe de yerinde şahit olalım istedik. ”ifadelerini kullandı.

“YEREL YÖNETİMDEKİ AKP İKTİDARINA SON VERDİK”

Müsavat Dervişoğlu’nun ardından bir konuşmada İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş yaptı. Örnekbaş; “31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti millet ittifakı yaparak Bolu’da bir değişimi gerçekleştirmiştir. 16 yıldır süregelen Adalet Ve Kalkınma Partisinin yerel yönetimlerimdeki iktidarına Bolu merkezde bu işbirliği sayesinde son vermiş olduk. Bu iş birliği neticesinde partimizde 4 arkadaşımız asil listeden 1 arkadaşımız yedek listeden belediye meclis üyeliği hakkını kazandılar. Bu toplantıdaki amacımız bu işin resmiyet kazandırarak iyi partiye geçişlerini sağlamak ve bundan sonra belediye meclisindeki çalışmalarını iyi parti kimliği ile devam etmelerini sürdürmektir. Hizmet anlamında bizim arkadaşlarımızın elinden geleni yapacaklarını, Bolunun seçimlerde anlatılan bilinen ve bizim gözlemediğimiz sorunlarını çözme yolunda elinden gelen gayreti göstereceklerine inancımız tamdır. Bu aşamada belediyemize ve meclis üyelerine yardımcı olmak anlamında il ve ilçe başkanlıları olarak mahalle muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz. Sorunları raporluyoruz. Önümüzdeki günlerde hem meclis üyelerimiz hem de belediyedeki yetkili arkadaşlar ile paylaşacağız. Sorunların çözülmesi adına da güzel adımlar atılacağına inancım tam. Rozetleri takılacak arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Partimizin bu güne kadar gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma kurucu il başkanımız Mehmet aydın kardeşimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERDE BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”

Toplantıda son olarak söz alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, İYİ Partiye gönül verenler işe bir yolculuğa çıktıklarının altını çizerek; “Sayın genel başkan yardımcımızla biz bir müddet kader arkadaşlığı yaptık. Ulvi hislerle değeri bir davanın temsilciliğini yapmaya çalıştık. O maceralar ayrı maceralar. Şu anda burada birlikteyiz, sizlerle birlikte İyi Partiye gönül verenlerle birlikte bir yolculuğa çıktık hep beraber. 31 Mart seçimlerinden sonra Millet İttifakı gereği biz Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ile meclise girmiştik. O günden bugüne de bu şekilde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Büyük bir başarıya imza attık seçimlerde. Seçimlerde aldığımız sonuçlardaki en büyük katkılardan biri de sizindir. Sizlerin sayesinde biz bu görevlerdeyiz. İnşallah bu görevi de layıkıyla yapmaya çalışacağız. Arkadaşlarımız da özverili bir şekilde kendilerine verilen görevleri yapmaya çalışıyorlar. Bizler için de yeni bir konu.

“BİR PARTİYMİŞ GİBİ PAYDAŞIZ”

Bolu’da 15 senelik bir AK Parti iktidarının belediyesinin yerine ikame edildik. 15 senelik birikimlerini, birikmiş sorunlarını ya da olan bitenin üzerinde bizlerin yeniden bir tesis kurmamız, oraya hakim olmamız biraz daha süreç istiyor. Şu ana kadar birliktelik, Millet İttifakının birlikteliği gayet güzel gidiyor, uyum içinde gidiyor. İyi Partili ve CHP’li arkadaşlarımız bu birliktelikten bir sıkıntı duymuyor. Bir partiymiş gibi paydaşız ama aynı zamanda bir Millet İttifakı partisiymiş gibi işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Biz bu kimlikle girdik ama biz o zaman İyi Parti kontenjanı olarak Cumhuriyet Halk Parti listesinde yer aldığımızın bilincindeydik. Teşkilatımızın da emrinde bu görevi yaptık. Teşkilatımız bugüne kadar burada bu şekilde kalmamızı uygun gördü, kaldık. Bugün de ayrılmamız gerektiğini, artık İyi Parti kimliğine kavuşmamız gerektiğini söylediler, bize bunu bir emir telakki ederek yerine getirmek düşer. Bugünün hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bütün İyi Parti camiasına başarılar diliyorum ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.

İYİ PARTİ’DE ROZET TÖRENİ

Konuşmaların ardından millet ittifakı bünyesinde gerçekleştirilen ittifak sonucunda İYİ Partinin kontenjanından belediye meclis üyeliğine seçilen, 31 Mart yerel seçimlerine CHP listelerinden giren Mansur Şen, Ahmet Yılmaz, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan’a İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu tarafından rozetleri takıldı.