Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İYİ PARTİ BOLU MERKEZ İLÇE BAŞKANINI SEÇTİ

İYİ PARTİ BOLU MERKEZ İLÇE BAŞKANINI SEÇTİ
İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, Elektrikçiler ve İnşaat Sanatkârlar Odasında, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Gürsoy ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi. İki adaylı İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Kongresinde İYİ Parti Bolu Merkez İlçe mevcut Başkanı Murat Güler merkez ilçe başkanlığına tekrar seçildi.


Haber: Aslı Akış

Elektrikçiler ve İnşaat Sanatkarlar Odasında düzenlenen kongreye, İYİ Parti Genel Merkez Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Gürsoy, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, İYİ Parti belediye meclis üyeleri, delegeler, üyeler ve çok sayıda partili katıldı.

İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanlığı, 2. Olağan kongresi Divan oluşturulması ile başladı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden kongrede, 27 Şubat gecesi yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan menfur saldırı sonrasında şehit olan ve yaralanan askerlerimiz için Kuran Tilaveti okundu. Ardından, Yönetim Kurulu faaliyet ve mali raporun okunup onaylanmasından sonra konuşmalara geçildi.

Kongrede ilk konuşması İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Murat Güler yaptı. Güler; “Biliyorum ki hepimiz üzgünüz İdlib’de yaşanan olaydan dolayı hepimiz kırgınız. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Bugün siyaset yapma günü değildir. Genel merkezimiz de bu husustadır” dedi.

“ALLAH BİR DAHA BU GÜNLERİ YÖNETİMİMİZE YAŞATMASIN”

İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Teşkilatı 2. Olağan kongresinde bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözlerine Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan saldırı sonucu şehit düşen askerlere rahmet dileyerek başladı. Özcan; “Sözlerimin başın İdlib’deki saldırıyla başlamak istiyorum. Sayının 36 ulaştığını üzülerek öğrendik. Şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Allah bir daha bu günleri yönetimimize yaşatmasın” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN MENFAATLERİNİ ÖNDE TUTUYORUZ”

Milletçe üzüntülü günlerden geçildiğini de ifade eden Başkan Özcan; “Bu günlerde millet olarak çok üzüntülüyüz. Hiç istemediğimiz ama bizim geçmişte ön görüp uyardığımız olaylar gerçekleşiyor. Bu günler geriye bakılacak günler değil. Hataların tartışılacağı günler değil. İşte bizim bu ülkeyi yönetenlerden bir farkımız var. Biz parti menfaatleri değil her zaman ülke menfaatlerini, milletimizin menfaatlerini önde tutan insanlarız. Bizler Atatürk’ün tanımlandığı anlamda Tük milliyetçilileriyiz. O yüzden bu günlerde hem Cumhuriyet Halk Partililer olarak hem de İYİ Partililer olarak bu ulusal mücadelede elbette ki bu milletin arkasındayız. Ama inşallah bu olaylar daha fazla büyümeden Türkiye bir savaşa girmeden yatışır” şeklinde konuştu.  

“AVRUPA’DAKİ YENİ YAŞANTILARINA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Son olarak Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler hakkında konuşan Başkan Özcan; “Bu süreçte bir şey daha oldu.  Biliyorsunuz hükümet sınır kapıları açtı. Bizde Bolu Belediyesi olarak dedik ki Bolu’dan gitmek isteyen göçmenler için ücretsiz otobüs kaldıracağız. Bu ücretsiz otobüsleri de kaldırmaya başladık. Avrupa’ya sağ salim kavuşmayı temenni ettiğim göçmenlere Avrupa’daki yeni yaşantılarına başarılar diliyorum. Allah yollarını açık etsin” diye konuştu.

“İYİLER KAZANACAK DİYORUM”

İYİ Parti Bolu Merkez İlçe Başkan adayı Burak Alın, sonuç ne olursa olsun önemli olanın bir arada kararlılıkla yürümek olduğuna dikkat çekerek; “Aslında bugün burada yaşanması gereken bir demokrasi şölenidir, bir toydur fakat acımız büyük yaramız henüz kabuk bağlamadı. Haince ve kalleşçe yapılan bir saldırı neticesinde şehit verdiğimiz kahraman Türk askerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyor ve bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum. Böyle bir zamanda konuşma dinlemek çok zor ama bu da demokrasinin gerektirdiği bir seçimdir. İnanıcım odur ki Murat Güler arkadaşım ve her biri birbirinden kıymetli yönetim kurulu adayları da bizler kadar istekli ve heyecanlıdır. Önemli olan sonuç ne olursa olsun burada bir gönül birliği ile hedefimiz doğrultusunda bir arada kararlılıkla yürümektir. İyiler kazanacak diyorum hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“YÜREĞİMİZ YANGIN YERİ”

İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş zor günlerden geçildiğine vurgu yaparak;  “Bugün çok farklı konuşmalar aklımızdan geçiyordu. Ama maalesef son yıllarda izlenen Orta Doğu’daki yanlış dış politikaların neticesi olarak millet olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Güçleri, Türkiye’nin yetişmiş çok değerli personelleri bölgede zor günler yaşamaktadır. Biz mevcut hükümeti, tek adam hükümetini bu konuda defalarca uyardık. TBMM’de uyardık. Orta Doğu batağına girmeyelim. Bizim ne işimiz var dedik. En son Libya tezkeresinde de İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi bu tezkereye red oyu verdi. Bu anlaşılamadı. Fakat şehitler geldikçe canımız yandıkça birçok insanımızın da Ak Parti’ye oy versin, başka partilere oy versin, bizlere oy versin bu işi daha iyi muhakeme ettiğini, bu işin yanlış olduğunu burada olmamamız gerektiğini görmekteyiz. Yüreğimiz yangın yeri, üzülmekteyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

“TEK ADAM DÜŞÜNCESİYLE BU İŞ ÇÖZÜLMEZ”

Şehitler olgusuyla Türkiye daha fazla yol alamaz. Buna bir neşter vurulması lazım. Gene Başkanımız ısrarla söyledi. TBMM’de kapalı oturum yapalım. Çözelim, anlatalım, dinletelim dedi. Maalesef tek adam zihniyeti bu konuları duymamazlıktan geliyor. Aslında bunlar yapılması lazım. Hal böyle olunca bizlerin yapması gereken sükûnetle millet olarak bu olayları karşılamamız. Bu işleri TBMM yapar. Onun çatısı altında çözülür. Tek adam düşüncesiyle bu iş çözülmez. Ondan sonra kandırıldım, yanıldım, şöyle oldu, böyle oldu. Biz bunları reddediyoruz. İnşallah yakın zamanda gerçekleşecek seçimde iktidarı elimize aldığımızda Türkiye nasıl idare edilirmiş, Devlet adamlığını nasıl olurmuş bütün dünyaya göstereceğiz” şeklinde konuştu.

“PARTİMİZ HER GÜN GÜÇLENMEKTE”

Örnekbaş, gerçekleşen kongrede iki adaya da başarılar dileyerek ; “İyi Parti kurulduğundan beri Bolumuzda hizmet eden İlçe Başkanlarımıza, yönetimlerimize başarılı iki seçim yaşayan bu yönetici, üye gönüldaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Partimiz her gün güçlenmekte. Bu kongre de onu gösteriyor. İki tane genç arkadaşımız liste çıkardı şuanda sizin huzurlarınızda. İkisini de tebrik ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından iki listeyle gidilen kongrede 193 delegenin oyunu alan Murat Güler merkez ilçe başkanlığına yeniden seçildi.

Murat Güler’in yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor:

Y. Soner Akdaş, Koray Doğansoy, Duygu Kabasakal, Nurşen Eker, Canan Eğin, Hasan Bınar, Celal Yıldırım, Özcan Gökdemir, Ahmet Hitit, Nizamettin Gençler, A. Salih Budak, İsmail Demir, Barış Dişli, Muhittin Akkuş, İsmail Karakanlı, Nizami Aydoğan, Ertürk Gök, Hüseyin. C. Özkale, Nezahat Özer, Kadriye Canel, Emrullah Batar, Hatice Akmeriç.