Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

‘İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA’ KONULU EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

‘İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA’ KONULU EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri iş birliği protokolüyle hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi semineri düzenlendi.


İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Milli eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Nuri Kaçmaz ve Bolu İl Jandarma Komutanlığından Aslan Doğan katıldı.

Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi eğitim semineri gerçekleştirildi. Seminerde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğrenci taşımacılığının güvenli bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti. Öğrenci taşımacılığının kurumlar arası işbirliğiyle yapılan “İyi Dersler Şoför Amca” projesiyle daha güvenli bir hale geldiğini belirtti.

Hedef kitlesi, taşımalı eğitim sisteminde görev alan okul servis şoförleri olan projede okul servis şoförlerinin daha kaliteli ve iyi bir trafik eğitimi almaları amaçlanıyor. Şoförlerin eğitimiyle görevlendirilen kamu görevlileri proje çerçevesinde aldıkları eğitim sonunda şoförlerin eğitilmesini sağlayacak.

İyi Dersler Şoför Amca  projesiyle öğrenci taşımacılığına yönelik, özel bir eğitim programının geliştirilmesi, bu konudaki standart eğitim içeriği ihtiyacını karşılamak, bu alandaki sorunları, ihtiyaçları ve beklentileri kapsamlı bir şekilde ortaya koymak amaçlanıyor.

Proje sayesinde eğitim alan şoförlerin tercih edilir hale gelmesi sağlanacak, böylece okul servis şoförleri daha itibarlı bir konum elde edecek.