Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İstiklal Marşı'nın 100. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi

İstiklal Marşı'nın 100. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırladığı program izleyicilerden büyük alkış aldı.
Programa Bolu Valisi, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya,  Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş,  Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak, ‘Akif’ belgeselinin gösterimi yapıldı. Daha sonra Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Yılmaz tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Programın devamında, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “Şiirlerle Mehmet Akif’in Hayatı” ve “İstiklal Marşı’nın Kabulü” piyesi oynandı.

İlkokullar Arası İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Zeynep Melis Soylu, İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra Liseler Arası Safahat Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Mustafa Kaya, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ şiirini okudu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından program sona erdi.