Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İşte yüz yüze eğitim ile ilgili detaylar

İşte yüz yüze eğitim ile ilgili detaylar
Yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntıları netleşti. Köy okulları ve anaokulları 15 Şubat’ta tam zamanlı olarak, ilkokullar, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıflar ise 1 Mart’ta haftada 2 gün olacak şekilde yüz yüze eğitime başlıyor. Bu dönem de devam zorunluluğu olmayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında yüz yüze eğitimle ilgili, “Köy okullarında 15 Şubat’ta eğitim-öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim ve öğretime yeniden ara verilebilecek. Bunu da özellikle söylemek zorundayım. COVID-19 her şeyden tehlikeli ve önemli. Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kameraların karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, kademeli geçişin aşamalarını açıkladı. Bakan Selçuk; “Her gün Türkiye’deki ve dünyadaki verileri incelemesini yapıyoruz, il il tüm veriler değerlendiriliyor. Uzaktan eğitime başladığımız 23 Mart 2020 tarihinden itibaren olağanüstü bir performans sergiledik” dedi.

“KÖY OKULLARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM 15 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR”

Selçuk, okul öncesi eğitime verdikleri öneme değinip, bunun eğitimin başlangıcı olduğunu vurgulayarak; “15 Şubat günü ikinci döneme başlıyoruz. Salgının etkilerinin az olduğu köy okullarımızda yüz yüze eğitimi başlıyoruz. Köy okullarımızı tüm kademelerde 15 Şubat’ta yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. 15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik.

İLKOKULLAR, 8. VE 12. SINIFLAR İÇİN 1 MART’TA ZİL ÇALACAK

1 Mart’tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak. 1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak. 1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek. Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. Sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrencilerimiz izinli sayılacaktır.

“ÖĞRETMENLER İÇİN AŞI PLANLAMASI YAPILIYOR”

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla, öğretmenlerimiz için de aşı uygulaması planlanmaktadır. Önümüzdeki süreçte il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanması yönünde kararlar alınabilecek.

“YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILIM VELİNİN KARARINA BAĞLI”

Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak. Öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir programa başlayacağız” şeklinde konuştu.