Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İŞTE ÜLKEYİ GELECEĞE TAŞIYACAK EĞİTİMCİLER

İŞTE ÜLKEYİ GELECEĞE TAŞIYACAK EĞİTİMCİLER
Bolu Paşaköy İlkokulu 1-A Sınıf Öğretmeni Havva Alaşa öğrencileriyle yürüttüğü uzay yolculuğu temalı çalışmasıyla 4 Avrupa ülkesinin ortak eğitim girişimi olan Stem Okul Etiketi (Stem School Label)’ni okuluna kazandırdı.

Paşaköy İlkokulu’nda görev yapan Havva Alaşa yürüttüğü Journey of Discovery (Keşif Yolculuğu) projesiyle Portekiz, Fransa, Sırbistan ve Litvanya’nın ortak eğitim girişimi olan ve eğitimde gelişmişlik düzeyini ifade eden  Stem Okul Etiketi’ni Bolu’ya kazandırdı. 

1-A Sınıf Öğretmeni Havva Alaşa, proje kapsamında öğrencileriyle birlikte farklı bir çok etkinliği hayata geçirdi. Journey of Discovery Projesinde minik öğrenciler, üç boyutlu uzay programlarını kullanarak uzayın derinliklerini keşfetti, Güneş Sistemi maketleriyle gezegenleri tanıdı, kendi tasarladıkları astronot kıyafetleriyle uzayda nasıl hareket edileceğini öğrendi. Paşaköy İlkokul Müdürü Bahattin Deniz’in desteğiyle hayata geçirilen Journey of Discovery  ilkokul öğrencilerinin hem uzayı daha iyi kavramalarını hem de bilim üretme yetilerinin gelişmesine önemli katkılar sağladı.

Proje dahilinde uygulanmış olan etkinlikler, Stem School Label platformuna yapılan başvuru sonucunda incelendi. Yapılan inceleme sonucunda Bolu Paşaköy İlkokulu Stem Okul Etiketi almaya hak kazandı.

Etiketler: bolu haberler