Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İSTANBUL DAHA GÜZEL OLACAK”

“İSTANBUL DAHA GÜZEL OLACAK”
31 Mart Yerel Seçimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde YSK tarafından usulsüzlük ve haksızlık tescil edildiğini söyleyen AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, bu kararı veren YSK Üyelerinin çete olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi.

Doğanay; "YSK'nin kararını beğenirsiniz, beğenmezsiniz ancak YSK'nin kararlarına saygı duymak, bir hukuk devletinin olmazsa olmazıdır.  Eleştirileri YSK'nin saygın üyelerini hedef gösterip, isimlerini, soy isimlerini söyleyerek, itibar cellatlığına dönüştüremezsiniz. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Bu konularda yeterli bilgi sahibi olup propagandadan uzak şekilde özellikle de siyasi tarafgirlik içerisinde olmadan değerlendirme yapılması her zaman saygıyla karşılanır ama onun ötesindeki açıklamalar seçim sonuçlarına, demokrasimize, sandığa ve hukuka müdahale olarak algılanır ki onu da saygıyla karşılamamızı kimse beklemesin. Ana muhalefet partisi; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali yönünde oy kullanan 7 YSK üyesini "çete" olarak nitelendirdi. Bunu tasvip etmiyoruz. Çok yanlış bir ifade. Orası yüksek yargıçlardan oluşan bir kurul. İşinize gelen karar verdiği zaman 'saygın' oluyorlar, işinize gelmeyen ya da kabullenmek istemediğiniz bir karar verdiği zaman 'çete' oluyorlar. Bunu reddediyoruz, kınıyoruz.” diye konuştu.

Doğanay, “Halka gitmekten, halkın iradesine başvurmaktan bu kadar çekinen bir parti daha ben görmedim" diye konuştu.

İstanbul’da 65 bin Bolulunun yaşadığına dikkat çeken AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Genel Merkezi tarafından oluşturulacak program ve verilecek görevler kapsamında 23 Haziran seçimlerinde İstanbul’da seçim çalışmalarına katılacağını söyledi. Doğanay; “Güzel İstanbul, Binali Yıldırım Başkanımızla daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.