Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İSRAİL İLE TİCARİ VE DİPLOMATİK İLİŞKİLER DERHAL KESİLMELİDİR”

“İSRAİL İLE TİCARİ VE DİPLOMATİK İLİŞKİLER DERHAL KESİLMELİDİR”
Belediye Meclis Toplantısının Mayıs 2. Oturumunda İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı saldırılar gündeme geldi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İsrail devletinin terör devleti olduğunu ve PKK’dan farkının olmadığını söyledi ve “İsrail’in Büyükelçilikleri ve konsoloslukları derhal kapatılmalıdır” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisi Mayıs ayı ikinci birleşiminde İsrail’i bir terör devleti olarak nitelendirdi. İsrail devleti bayrağının İstanbul ve Ankara semalarında dalgalanmaması gerektiğine de vurgu yaparak, İsrail ile Türkiye devletinin ticari ve diplomasi ilişkilerinin derhal kesilmesini istedi.

“HİÇ KİMSE İSRAİL’E TERÖRİST DEVLET DEMEMİŞ, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ DEMİŞ”

Başkan Özcan, “O terörist devletin bayrağı hala Ankara’da dalgalanıyor hey gidim hey. İsrail bir terörist devlettir. Ama o terörist devletle resmi ilişkilerimiz sürüyor, ticari ilişkilerimiz sürüyor her ne hikmetse gelişiyor. O terörist devletin bayrağı Ankara’da dalgalanmaya İstanbul’da dalgalanmaya devam ediyor. Ne işi var o terörist devletinin bayrağının bizim topraklarımızda. Valla bugüne kadar baktım, Sayın Cumhurbaşkanımız haklı aynen katılıyorum. Hiç kimse İsrail’e terörist devlet dememiş. Sayın cumhurbaşkanımız demiş. Bende demişim mecliste” şeklinde konuştu.

“İSRAİL TERÖRİST BİR DEVLETTİR”

İsrail ile diplomatik ve ticari ilişkilerin derhâl kesilmesi gerektiğine işaret eden başkan Özcan;  “Sayın Cumhurbaşkanımıza ben yüzde yüz katılıyorum. İsrail bir terör devletidir. PKK’dan hiçbir farkı yoktur. Nasıl bölücü terör örgütünün bayrağının dalgalanması içimizi sızlatırsa, İsrail terör devletinin, sözde devletin bayrağının Ankara’da dalgalanması içime sinmiyor. Hükümet bir an önce İsrail ile askeri, ticari tüm ilişkileri kesmeli. Bolu halkı adına, Bolu halkının hislerine tercüman olduğuma inanıyorum. Terörist devlet dediğimiz bu konuda hem fikir olduğumuz İsrail’le ticari ve diplomatik ilişkiler derhal kesilmelidir. Büyükelçilikleri ve konsoloslukları derhal kapatılmalıdır.  O hain devletin bayrağı İstanbul’un, Ankara’nın semalarında dalgalanmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler