Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ISPARTA GÜLÜ’NDEN ÜMİTLİYİM”

“ISPARTA GÜLÜ’NDEN ÜMİTLİYİM”
Bolu’nun ünlü Gerede Salebi üzerine çalışmalar gerçekleştiren 80 yaşındaki Ziraat Yüksek Mühendisi Cemalettin Kain, hobi olarak evinin bahçesinde Isparta Gülü yetiştirmeye başladı. Kain; “Üretimine başladığım Isparta Gülü’nden, ümitliyim. Isparta Gülü’nün adaptasyonu Bolu’ya uyuyor.” dedi.

Özel haber: Aslı Akış

Ziraat Yüksek Mühendisi Cemalettin Kain, Isparta Gülü’nü Bolu toprağında yetiştirmeye başladı. Geçtiğimiz yıl gül şurubu yaptı, bu yıl ise reçelini yapacak. Çiftçilerin ekmek kapısı olan Isparta'da güllerin yağı çıkarılıyor. Fransa, Hollanda ve Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine satılıyor. Yağı dünyaca ünlü parfümlerde kokunun kalıcılığını sağlamak için kullanılan, ayrıca gülsuyu, sabun, kolonya, lokum, reçel gibi birçok ürüne de dönüştürülüyor. Ziraat Yüksek Mühendisi Cemalettin Kain’de Isparta gülünün hasadı için gün sayıyor.

“BU İŞ MERAK, GÖNÜL VE MATERYAL İSTER”

Korona virüs salgını süresince evde geçirdiği zamanda Bolu’da ne üretilebilir diye düşündüğüne işaret eden Kain; “Bolu ovası için ne olabilir diye düşünüyorum. Şu anda üretimine başladığım Isparta Gülü’nden, ümitliyim. Geçen sene Isparta Gülü’nden şurubunu yaptım, inşallah bu sene de reçelini yapacağım. Bu Isparta Gülü’nün adaptasyonunu ki Bolu’ya uyuyor. Isparta’yı takip ediyorum. Isparta şu anda hasada girdi, ben 10 gün sonra hasada giriyorum. Dolayısıyla bu iş olacak. Ama merak ister, gönül ister, materyal ister. Bunları temin ederiz, bunları yaparız” dedi.
Etiketler: bolu haberler