Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İsmail Akgül " Biz Ankara'da ki vatandaşımız için ne hissediyorsak Azerbaycan' da ki soydaşlarımız için de aynı şeyi hissediyoruz"

İsmail Akgül
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül ile Bolu'nun gündeminde yer alan konuları ve Ülkü Ocaklarının Türkiyede ki ve dünyada ki önemini konuştuk.
Haber: S.Sevgül Kaba
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül Ülkü Ocakları Vakfının Türk gençlerini yetiştirirken bayrak, kuran, ezan mukaddesat yolunda ilerlediklerini belirterek"  Bizde yerelde gücümüz yettiğince buradaki kardeşlerimize kendi evladımız gibi yaklaşıyoruz. Hatta kendi evlatlarımızın zamanından kısıp buradaki evlatlarımıza zaman ayırıyoruz. Sosyal ve kültürel yönden faaliyetler yaparak, ilim yolunda ilerleyebilmeleri  için tarih ve güncel konularla ilgili bilgileri  gençlik çalıştayları gençlere öğretiyor. Ve biz bu yolda ülkesine  yön verebilecek gençleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. " dedi.

Pandemi dönemi boyunca Ülkü Ocakları olarak yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Akgül 65 yaş üştü bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak için Bolu merkez ve ilçelerinde 3 er kişilik 15 grup kurduklarını da belirtti.

Alparslan Türkeş'in resminin silinmesi ülkücü camiayı üzmüştür

İsmail Akgül " Alparslan Türkeş'in fotoğrafı duvara çizilirken ne Milliyetçi Hareket Partisine ne de Ülkü Ocaklarına soruldu.  Biz ilk başta yapıldığında Tanju Özcan'a provokasyona açık bir hareket olduğunu söyledik. Resimler herkesin sempatisini kazanmak için çizilmişti. Fakat böyle bir olayın yaşanması da ülkü camiayı üzmüştür" dedi.

Biz  Ankara'da ki vatandaşımız için ne hissediyorsak  Azerbaycan'da ki soydaşlarımız için de aynı şeyi hissediyoruz

Ermenistan'ın Azerbaycan'da yaptığı işgal hakkında konuşan İsmail  Akgül". Türklerin varlığından dünya hep tedirgin olmuştur.  Biz  Ankara'da ki vatandaşımız için ne hissediyorsak Azerbaycan'da ki soydaşlarımız için de aynı şeyi hissediyoruz. Azerbaycan'a maddi olarak destek sağlayamasakta manevi olarak onların yanındayız.  Türkiye devletleriyle ülkü ocaklarının bağlantısı hiç bir zaman  kopmamıştır. Bugün günümüzde Türk Konfederasyonları , Avrupa Türk Konfederasyonları ve Asya Türk Konfederasyonları yardımları Ülkü Ocakları Genel Merkezi üzerinden yaparlar." dedi.