Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İŞÇİLERLE BAŞKAN ÖZCAN ANLAŞTI

İŞÇİLERLE BAŞKAN ÖZCAN ANLAŞTI
31 Mart seçimlerinden sonra Bolu Belediyesinde işten çıkartılan ve 127 gündür eylemde olan işçiler Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la anlaştı.


İşten çıkartıldıktan sonra eylem yapan 18 işçi eylemlerini sonlandırarak Demokrasi Meydanındaki çadırı kaldırdı. Çadır kaldırıldıktan sonra Başkan Özcan’la bir araya gelen işçiler, Özcan’a teşekkür ettiler.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Belediyesinde işten çıkartıldıktan sonra eyleme başlayan ve 127 gündür Demokrasi Meydanı’ndaki çadırda eylemlerini sürdüren işçiler işlerine iade edildi.

Eylemin tamamlanmasının ardından Demokrasi Meydanındaki çadırı kaldıran işçiler daha sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la makamında görüştüler.

Burada bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şunları söyledi; “Bugün benim için mutlu bir gün. Öncelikle şunu söyleyeyim. Arkadaşlarımıza çıkış gerekçelerini daha önce anlatmıştım. Demiştim ki şirket personeli olarak almışlar ama şirketin mevcut halde maaşları ödemesi mümkün değil. Önümüzdeki süreçte mağdur olduğunu bildiğimiz 17-18 arkadaşımız var bunları pey der pey alacağım demiştim. Şunu açıklıkla belirteyim bu arkadaşlar eylem yaptıkları için ve bu eylemin sonlandırılmasının istenilmesi ile işe geri dönüşlerinin hiçbir alakası yok. Bu arkadaşlarımızı gerçekten en mağdur insanlardı. Bu arkadaşlarımız zaten temizlik işlerinde çalışan personelimizdi yine aynı işlerine yani temizlik işlerine kendilerini iade ediyorum. Tekrar belirtiyorum bu eylem sonrası veya sendikanın baskısı ile alınmış bir karar değil. Ben asla bu tür eylem veya baskıyla doğru bildiğimden geri adım atacak değilim. Bu arkadaşlarımıza söz vermiştim. Sizi almadan kimseyi almayacağım belediyeye diye ve bu sözümü tuttum. Önümüzdeki süreçte başkalarını da hemen işe alabilecek durumda değilim. Ama belediyenin personel ihtiyacı oldukça insanları yapabilecekleri işe göre ahbap çavuş ilişkisi gözetmeden, siyasi bağlantı gözetmeden ihtiyaç doğrultusunda alımlar yapılacak. Bu 17 arkadaşımız dışında yakın planda bir alım planlamamız yok. Ama olduğu zamanda dediğim gibi gerçekten iş yapma kabiliyetine bakarak bunu gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız temizlik işlerinde görev yapan en ağır işleri yapan arkadaşlarımızdı. Dolayısıyla arkadaşlarımız aynı görevlerine geri dönecekler” dedi.