Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İŞÇİ HAKLARI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA NASIL BİR ARAYA GELDİĞİMİZİ GÖSTERDİK”

 “İŞÇİ HAKLARI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA NASIL BİR ARAYA GELDİĞİMİZİ GÖSTERDİK”
Türk İş Bolu İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, TBMM’de ‘İstihdam paketi’ adı altında gündeme gelen torba yasa teklifinin gündemden çekilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, “Adına “istihdam paketi” dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz. Bu yanlışlıktan vazgeçin ki, emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Türkiye’nin en çok üye sayısına sahip üç işçi sendikası konfederasyonları; TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK, TBMM’de istihdam paketi adı altında işçilerin kıdem ve ihbar tazminatı konusunda yapılması planlanan değişiklik ile ilgili yapılan torba yasa teklifinin TBMM gündeminden geri çekilmesi için ortak basın açıklaması yayımlamıştı.

Ortak açıklamanın ardından bir açıklamada bulunan Türk İş Bolu İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi de, torba yasanın;  kıdem tazminatı ve sosyal güvenlik hakları olmak üzere Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış haklarına zarar vereceğini düşündüğü hükümlerin geri çekilmesi gerektiğini ifade etti.

“MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ”

Türk İş Bolu İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, Türkiye’nin en büyük işçi sendikası konfederasyonlarının haksızlığa karşı bir araya geldiklerine dikkat çekerek, “On gün önce açıklamamızı sonlandırırken ne demiştik? Bu düzenlemeye karşı yanıtımız mücadele olacak demiştik! Dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz. Adına “istihdam paketi” dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz.

“İŞÇİ HAKLARI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA NASIL BİR ARAYA GELDİĞİMİZİ GÖSTERDİK”

Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede, artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce HAK-İŞ ve DİSK’le ortak çalışma yaptık. “Esnek Çalışmaya Hayır” dedik. Yaptığımız ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik” diye konuştu.

“VAZGEÇİN Kİ ARKANIZDA KÖTÜ BİR MİRAS BIRAKMAYIN”

“İşçinin geçim derdine bir dert daha eklemeyin” diyen Elçi, “Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz! Gelin bu yanlışlıktan vazgeçin’ Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın! Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin! Vazgeçin ki zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin! Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin!

“BİR EMEKÇİ AİLESİNİN GÜNLÜK 39 TL İLE YAŞAYABİLDİĞİNİ HAYAL EDİN”

Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı? O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın! Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz? O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin! Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin! Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın!” ifadelerine yer verdi.

“BİZLERE YENİ DERTLER ÜRETMEKTEN USANMADILAR”

Özgür Elçi, mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek, ”Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar! Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar! Bizler mücadeleden vazgeçmeyiz. Ama bugün, ama yarın, bunun hesabını sorarız” şeklinde konuştu.

“MESAİ ÇIKIŞINDA ALKIŞLARLA PROTESTO EDECEĞİZ”

İstihdam paketi teklifini alkışlayarak protesto edeceklerini belirten Elçi, “Bu akşam ülke genelinde, mesai çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz. Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Bu mücadelede çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir. Yaşasın mücadelemiz. Yaşasın dayanışmamız. Yaşasın Türk-İş. Yaşasın ekmek, barış, özgürlük, mücadelemiz!” sözlerine yer verdi.

Etiketler: bolu haberler