Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İNSANLIK, MÜSLÜMANLARA KARŞI YAPILAN TERÖRE DUR DEMELİDİR!”

“İNSANLIK, MÜSLÜMANLARA KARŞI YAPILAN TERÖRE DUR DEMELİDİR!”
Bolu'daki Sivil Toplum Kuruluşları Yeni Zelanda'daki 2 camiye yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Haber: Aslı Akış

Basın açıklamasına Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Saadet Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Turan Kılınç, İnsan Ve Medeniyet Hareketi, Memursen, İhh, Agd, Önder, Tugva, Kızılay, Semerkand Vakfı, Ensar Vakfı, Çınar Derneği, Ehad, Mttb, Hak-İş, Cihannüma, Öğder, Udef, Hayrat Vakfı, Çorumlular Derneği, Fakir Öğrencilere Yardım Derneği ve vatandaşlar destek verdiler.

Bolu'daki Sivil Toplum Kuruluşları öğle namazından sonra Kadı Camii önünde Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen vahşi katliamı telin için bir araya geldi. STK'lar adına basın açıklaması İnsan ve Medeniyet Hareketi Bolu Başkanı aynı zamanda Bolu Eğitimi Destekleme Platformu Başkanı İhsan Aşçı yaptı.

Aşçı açıklamasında şunları kaydetti:

“Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan terör saldırısında onlarca Müslüman şehit oldu. Önceden planlanarak yapılan bu saldırı, Batı'da İslam düşmanlığının geldiği noktayı gösteriyor. Bu menfur saldırıyla İslam karşıtı söylemlerin nasıl bir vahşete dönüştüğünü bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Mabetlere saldırmak hiçbir inanç sistemi tarafından kabul edilmezken böyle bir saldırıyı gerçekleştirenlerin içinde bulundukları ruh halinin vahameti ortaya çıkıyor. Kendini Hristiyan âleminin fedaisi olarak gören ve saldırı anını canlı olarak yayınlayan cani, paylaştığı 70 sayfalık manifestoda Müslümanları tehdit ediyor.

Yeni Zelanda'ya zamanında sömürgeci olarak gidip oradaki topraklara yerleşen sömürgecilerin torunları bu gün orada başkalarının yaşamasına tahammül edemiyor. Batı'da yıllarca İslam eşittir Terörizm denklemi kuruldu. Bu konuda yüzlerce makale yazılıp onlarca film çekildi. Geldiğimiz noktada Batı'da yükselen İslam karşıtlığı ve Müslüman düşmanlığının en büyük sorumlusu yine batılılardır. Batılı ülkelerde yükselen İslam düşmanlığına karşı gereken tedbirler alınmalıdır. Müslümanları potansiyel olarak terörist gören politikalardan vazgeçilmelidir. İnsanlık, Müslümanlara karşı yapılan teröre dur demelidir.

İnsanların dünya ve ahiret kurtuluşlarını sağlamak için gönderilen aziz İslam dininin terör ile eşleştirilmesi vahim bir durumdur. İslam dininin böyle anlaşılmasına katkı sağlayan eylemlerin kimlerin değirmenine su taşıdığını şimdi daha net görüyoruz. Müslümanlar olarak bizler, birbirimizle çekişmeden toptan Allah'ın ipine sarılmalıyız. Birbirimizi sevmeden, aramızdaki ihtilafları rahmet olarak görmeden yeryüzündeki zulümlere engel olamayız. Bolu'daki Sivil Toplum Kuruluşları olarak Yeni Zelanda'da yapılan menfur saldırıları lanetliyor, şehit olan kardeşlerimize Allah'tan (c.c.) rahmet diliyoruz”

Basın açıklamasının ardından gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, Yeni Zelanda'da camilere düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren 49 kişi için saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından yaşamını yitirenler için dua okundu. Sloganlar atarak terörü kınayan grup, olaysız dağıldı.