Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İNDİRİM DOĞRU ANCAK YETERSİZ”

“İNDİRİM DOĞRU ANCAK YETERSİZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu Belediyesinin Ekim ayı oturumunda belediye meclisinden geçen su indirimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ersan Türkoğlu, yapılan indirimin olumlu bir gelişme olduğunu ancak yetersiz olduğunu ifade etti.

Bolu’da su fiyatlarının civar illerle eşitlenmesi gerektiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, su fiyatlarının 2 TL’ye indirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Türkoğlu şöyle konuştu; “Bildiğiniz gibi Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz’ın Ekim ayının ilk oturumunda su fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili bir teklifi oldu. Belediye meclisinin oy birliği ile bu teklif geçti. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak suda yapılan bu indirimi doğru buluyoruz ancak yetersiz buluyoruz. Bunu da, 2017 yılında sık sık su zammı ile ilgili konuyu gündeme getirmiş bir muhalefet partisinin ilçe başkanı olarak bu konu ile ilgili bir açıklama yapmayı borç biliyoruz. 2017 yılında dedik ki, Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bizim 3 TL’den tükettiğimiz suyu 53 kuruşa tüketiyor. Arada gerçekten çok ciddi bir fark var. Bizim su faturamıza baktığımızda 3 TL’ye su tüketiyoruz. Çok ciddi bir fark var. Sayın Alaaddin Yılmaz yaptığı açıklamada bu kararın, suda yapılan indirim kararının siyasi değil, psikolojik olduğunu söyledi. Psikolojikten kastı zannediyorum son zamanlarda kurdaki artışlardan dolayı, her şeye yapılan zamla alakalı. Öyle değerlendiriyorum. Bütün iyi niyetimle Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz’ın bu açıklamasını doğru olarak kabul ediyorum. Siyasi veya seçime aylar kala siyasi bir karar değil de, psikolojik bir karar olarak değerlendiriyorum. Sayın Belediye Başkanının bu konuda samimi olduğunu bana ve Bolu Kamuoyuna göstermesi adına biz fazla bir şey istemiyoruz,  sadece komşu illerimizde, Bolu’ya yakın illerde, Bolu gibi su kaynaklarının bol olduğu illerde tüketici kaç liradan suyu tüketiyorsa, Bolu Halkı da o kadar liradan suyu tüketsin, yazık günah. Bugün markette 5 litrelik bir teneke yağ 41 TL’ye çıkmış, doğalgaz fiyatları arttı, elektrik fiyatları arttı, yaşamın her alanında %30 ile %50 arasında tükettiğimiz ürünlere zam geliyor.”

“Bütçe hazırlanırken ekonomik sıkıntılar göz önünde bulundurulmalı”

2018 – 2019 bütçesinin bu yıl sonuna doğru hazırlanacağını söyleyen Ersan Türkoğlu, bütçe hazırlanırken, halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıların da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Türkoğlu, “Benim Sayın Belediye Başkanından iki ricam var, birincisi su fiyatlarını gerçekten makul bir seviyeye, 2 TL, 2,15 TL gibi makul bir seviyeye çekmesi. İkinci ricamız da şudur; biliyorsunuz Bolu’da doğalgaz dağıtımını yapan BEYGAZ diye bir firma var. Bu firmaya Bolu Belediyesi de ortak. Bolu kışı yoğun yaşayan bir kent. Bildiğim kadarıyla ne yazık ki Bolu’da doğalgazı Türkiye’de en pahalı tüketen illerden biriyiz. Sayın belediye başkanımız psikolojik olarak yine Bolu Belediyesinin ortaklığı bulunan BEYGAZ’da da halkımızın menfaatine uygun bir fiyat politikası güdülmesine vesile olursa, Bolu’ya büyük bir hizmet vermiş olur. 2019 belediye bütçesi bu Kasım - Aralık ayında belli olacak. Görüşmeler başlayacak. Ben bu süreçte bizim belediye meclis üyelerimizle görüştüm. Umut ediyorum AKP’de de bu böyle olur. 2019 belediye bütçesi hazırlanırken, halkımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, göz önünde bulundurularak bu bütçe hazırlanır. Belediyenin gelir kalemleri buna göre hesaplanır. Ne yazık ki bugüne kadar Sayın Alaaddin Yılmaz, belediyeyi ticari bir işletme olarak gördü. Sosyal adaleti, sosyal dayanışmayı, hiç ortaya koymadan ticari bir işletme olarak gördü ve bu bağlamda belediyenin bütün hizmet tutarlarını oldukça yüksek fiyatlara Bolu Halkımıza sattı. Sudan tutun, inşaat sektöründe belediyenin aldığı harçlara kadar, Bolu Belediyesinin ürettiği ekmekten tutun, hafriyatla ilgili verdiği hizmetlere kadar Bolu Belediyesi gerçekten yaptığı işe tüketiciye pahalıya satan bir belediye oldu. Sayın Alaaddin Yılmaz belediye bütçesinin devasa yapısından büyüklüğünden bahsediyor. Evet Bolu Belediye bütçesi oldukça devasa rakamlar içeriyor. Ama bu rakamları Bolu Halkı cebinden ödüyor. Ne yazık ki bu rakamları sayın belediye başkanının yaptığı yanlış yatırımların bir bedeli olarak ödüyor. Ben Bolu’da yaşayan insanlarımızın ekonomik sıkıntılarının çok fazla olduğunun farkındayım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaklaşık 15 – 20 gündür esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Gerçekten insanlar çok zor durumda ekonomik krizden hiç olmadığı kadar etkilenmiş durumda. En azından sayın belediye başkanı bu konuda samimi ise, Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bunu kendi şahsına bir övgü olarak da dillendirmeye hazırız. Hem suda, hem de diğer belediyelerin gelir kaynaklarında Bolulu vatandaşlarımızın menfaatine kararlar alsınlar, biz de bunu destekleriz.” diye konuştu.

“8 aydır imar komisyonuna üye veremiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 8 aydır, imar komisyonuna üye veremediklerini ifade eden Türkoğlu şöyle devam etti; “Sayın belediye başkanına bir eleştirim de, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaklaşık 8 aydır imar komisyonuna üye veremiyoruz. İmar komisyonunda görev alacak bizim partimizin iradesi olarak görev verdiğimiz Mustafa Aksoy, yasal boşluklardan dolayı AKP grubunun yasal boşlukları kullanarak bizim adımıza belediye meclis üyelerinden komisyona arkadaşlar seçiliyor. Bizim arkadaşlarımız da Mustafa Bey dışındaki diğer arkadaşlarımız da bir gün sonra istifa ettiler. Ben belediyede imar işleri ile ilgili sıkıntılı olan vatandaşlara şunu söylemek istiyorum. Şu an, muhalefet partisinin imar komisyonu ile ilgili hiçbir çalışmadan bilgisi haberi yok. Bu tutum Sayın Alaaddin Yılmaz’ın keyfi bir tutumudur. Biz bizim belediye meclis üyemiz Sayın Mustafa Aksoy’u neden bu komisyona istemiyorsunuz diye sorduğumuzda herhangi bir gerekçe söylenmiyor, böyle bir lüksleri de yok. Cumhuriyet Halk Partisinin her belediye meclis üyesi bu partiye oy vermiş, bu kentte, bu şehirde yaşayan insanların tercihi ile meclis gitmişlerdir. Sayın belediye başkanının kişisel kaprisleri yüzünden, bir komisyona yasal boşluklardan faydalanarak bir belediye meclis üyesinin alınmaması Bolu adına utanç verici bir olaydır. Siyasi nezaketten uzaktır bu olay. O yüzden biz şunu söylemek istiyoruz. Bolu Belediyesinin aldığı son 7 – 8 aydır aldığı imar komisyonlarının hepsi yargıya açıktır. Bu komisyonlardan çıkan kararlar neticesinde arazisinde, arsasında sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız yargı yolunu tercih ederlerse, sadece Cumhuriyet Halk Partisinin bu komisyonlarda üyesi olmaması sebebiyle, haklı oldukları bir konu varsa davayı kazanabilirler. Biz bu konuda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızı da Cumhuriyet Halk Partisi olarak danışmanlık anlamında destek olacağımızı iletmek istiyoruz. Bize müracaat eden vatandaşlarımıza hukukçularımız konularını inceleyerek yardımcı olacaklardır.”