Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İLK KOMPOSTLAR ÜRETİCİYLE BULUŞTU

İLK KOMPOSTLAR ÜRETİCİYLE BULUŞTU
Bolu Belediyesi Kompost Üretim Fabrikasında banttan inen ilk parti kompostlar Bolu’ya ulaştı.

Bolu Belediyesi tarafından Kıbrıscık ilçesinde kazandırılan “Mantar Kompost Üretim Fabrikası”nda ilk üretim gerçekleşti. Üretimi tamamlanan ve banttan inen ilk kültür mantarı kompostların ilk sevkiyatı, Bolulu üreticilere ulaştırılmak üzere tırlara Bolu’ya gönderildi. İlk parti kompostları taşıyan tırı, Bolu Belediyesi Mantar Üretim Kampüsünde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TARTEK Genel Müdürü Bahadır Acar, Köroğlu Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Çatladı, Kültür Mantarı Proje Müdürü Fatih Demiral ve diğer yetkililer ile üreticiler karşıladı.

“BU ÇALIŞMALAR TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN”

Kompost üretimiyle ilgili burada açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Çok mutlu oldum. Kıbrıscık’taki Kompost Fabrikamız ilk ürünlerini verdi. Şimdi çadırlara yerleştirilecek. Üretim süreciyle ilgili bilgi aldım. Arkadaşlarımız kaliteli bir ürün çıktığı konusunda oldukça iddialı. İnşallah onların dediği gibi olur. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza Bahadır ve Cevat Bey başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bereketli olsun. İnşallah bu çalışmalarda tüm Türkiye’ye örnek olsun. Bu fabrikadan çıkan kompostlardan hem üreticilerimiz hem burada çalışanlarımız bereketli paralar kazansınlar.”  dedi.

ÜRETİCİYE İNDİRİM MÜJDESİ

Üreticilere indirim müjdesi de veren Özcan, “Üreticiye biz bugüne kadar dışarıdan kompost alıyorduk. Burada indirim olacak. Arkadaşlarımız ilerleyen günlerde açıklayacak. Fiyat olarak biraz daha düşüğe aldıklarında gider azaldığı için karlarında artış olacak. Böyle ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Başkan Özcan daha sonra tırdaki kompost poşetlerinden alarak, üretim çadırındaki ranzalara yerleştirdi.

 

Etiketler: bolu haberler