Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İLİMİZDE KAÇ KİŞİ AŞI OLDU?

İLİMİZDE KAÇ KİŞİ AŞI OLDU?
Koronavirüse karşı geliştirilen ‘Coronavac’ aşısı, yurt genelinde olduğu gibi Bolu’da da 65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanmaya devam ediyor. İlimizde son güncel verilere göre 38 bin 620 doz aşı uygulaması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurulumu Laboratuvarları’nda yapılan güvenlik testlerinin ardından kent genelindeki hastanelere dağıtılan aşılar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alan vatandaşlara uygulanıyor. Valiler, Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarının da aşılanmaya başladığı ülkemizde toplam yapılan aşı sayısı 6 milyon 582 bini geçmiş durumda. Toplam yapılan aşının 5 milyon 521 bini birinci doz olarak uygulanırken 1 milyon 60 binden fazlası ise ikinci doz olarak uygulandı.

AŞILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 38 bin 620’nin üzerinde vatandaşın aşılandığı ilimizde aile sağlık merkezleri ve hastanelerde aşılama çalışmaları sürüyor. Ayrıca evde sağlık hizmeti alan vatandaşlar için il-İlçe Sağlık Müdürlüğünce evlere giderek aşılama çalışmalarına devam ediliyor.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından aşı merkezlerinde randevulu vatandaşların aşılaması gerçekleştirilirken aşı merkezlerine ulaşma imkanı olmaya yaşlı vatandaşların ise aşılamaları yapılıyor. Öte yandan her gün binlerce aşının yapıldığı ilimizde aşı programı kapsamında bugüne kadar 38 bin 620’den fazla aşı yapıldı. Toplam aşının 31 bin 955’den fazlası 1. doz olarak uygulanırken 6 bin 660’dan fazlası ise 2. doz olarak uygulandı.