Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İLÇE İFTARLARININ SONUNCUSU KIBRISCIK’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İLÇE İFTARLARININ SONUNCUSU KIBRISCIK’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bolu Belediyesi, ilçe belediyeleriyle ortaklaşa düzenlediği açık hava iftarlarının sonuncusunu, Kıbrıscık’ta gerçekleştirdi. İftar programında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu iftarlar geleneksel olacak. İnşallah her yıl bunu tekrarlayacağız. Sizlerin de yoğun katılımı zaten yaptığımız işin ne denli doğru olduğunu bize gösteriyor. Biz, her zaman Kıbrıscık’ımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Şimdiden Mübarek Ramazan Bayramınızı da kutluyorum” dedi.

Ramazan ayı boyunca Bolu Kent Meydanı’ndaki iftar çadırında her gün yaklaşık 2000 kişiye iftar veren Bolu Belediyesi, kısıtlamaların kaldırılmasıyla bu yıl ilçe merkezlerinde de iftar yemeği düzenledi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve İlçe belediye başkanları tarafından ortaklaşa hazırlanan toplu iftar etkinliğinin sonuncusu Kıbrıscık’ta yapıldı. Önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilmesi planlanan ilçe iftarları etkinliğinde binlerce vatandaş bir arada oruç açtı.

Oruçların açılmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Kıbrıscık İlçe Belediye Başkanı Emin Tekemen konuşma yaptı.

BAŞKAN TEKEMEN, “BİZE SAHİP ÇIKAN BİR TANJU ÖZCAN VARDI”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, milletvekilliği döneminden itibaren her zaman Kıbrıscık’ın yanında olduğunun altını çizen Kıbrıscık İlçe Belediye Başkanı Emin Tekemen, “Türkiye’de kardeş belediyeler içinde gerçekten en büyük desteği sağlayan Sayın Tanju Özcan Beye şükranlarımı ve ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum.  Ayrıştırma adına çok şeylerle karşılaştık. Tanju Beyi Kıbrıscık’a destek olmakla suçlayarak, bizleri ayrıştıracak duruma getirecek kadar şikâyetlerle karşılaşıldı. Milletvekilliğinden bu yana yanımızda dimdik duran, Kıbrıscık’ı ve Kıbrıscık’ın sorunlarını her yerde dile getirip bize sahip çıkan bir Tanju Özcan vardı” dedi.

“HER ZAMAN İSMİN SAYGIYLA ANILACAKTIR”

Geçmiş on yıllık süreçte, iktidar gücüne sahip bir belediye olmasına rağmen Kıbrıscık ile ilgilenilmediğini ve bundan dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kıbrıscık İlçe Belediye Başkanı Emin Tekemen, Başkan Özcan’ın zor şartlara rağmen Kıbrıscık’a kazandırdığı dev Kompost Tesisi ve ilçeye yaptığı yardımlar için teşekkür ederken, “Bize, ilk başta su tankeri istihdamıyla destek olmaya başladı. Yaşlılarımızı taşımak için bir otobüs ve Dağ Evleri’nin yolunun asfaltı konusunda bizlere yardımcı oldu. Kıbrıscık halkı seni unutmayacak Tanju Bey! Her zaman ismin saygıyla anılacaktır. Geçmişte on yıl iktidarda olup da Bolu Belediyesi’nde çalışanların Kıbrıscık’a dönüp bakmadıklarını görüyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZCAN, “BİRİLERİ KENDİ İLÇELERİNDE İFTAR YAPMAMIZA İZİN VERMEDİ”

Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ortaklaşa gerçekleştirilecek olan toplu iftar programına bazı ilçe belediyelerinin siyasi yaklaşımda bulunarak katılmak istemediğini belirtirken, “Bu yıl farklı bir şey yapalım istedik. İlçelerimizde Bolu Belediyesi olarak ilçe belediye başkanımızla birlikte iftar planladık. İlk olarak Mudurnu’da başladık. Göynük ilçemizle devam ettik. İki gün önce Mengen’deydik. Bugünde Kıbrıscık’tayız. Gönül ister ki diğer ilçelerimizde de iftar yapalım. Ancak birileri, son derece kardeşlik çerçevesinde düşündüğümüz bu olayı siyasallaştırdı. Kendi ilçelerinde iftar yapmamıza izin vermediler. Bundan dolayı üzüntümü ifade ediyorum. İnşallah seneye oralarda da yaparız. Bu iftarlar geleneksel olacak. İnşallah her yıl bunu tekrarlayacağız. Sizlerin de yoğun katılımı zaten yaptığımız işin ne denli doğru olduğunu bize gösteriyor” şeklinde konuştu.

“ANABOL KONSERVE FABRİKASI, KIBRISCIKLI ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİNDEN BESLENECEK”

Kıbrıscık’taki üreticilere verilen fidelerin, 23 Nisan’da Bolu Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Anabol Konserve Fabrikası’nda işlenmek amacıyla kullanılacağının müjdesini veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Gücümüz ölçüsünde her zaman Kıbrıscık’ın yanında olduk. En büyük sorun istihdam bunu biliyoruz. Bolu Belediyesi olarak iki tane fabrika yaptık. Biri Bolu’da konserve fabrikamız, diğeri burada Kompost Fabrikamız. Özellikle burayı seçtik. Burada iki tane dağ evi sözümüz vardı. Kısa süre içerisinde bu dağ evi bitecek. Bu yıl içerisinde 7 bin 500 metrekare kilitli taş sözümüz vardı. Protokol yapmıştık. Eş zamanlı olarak peyzaj çalışmalarımızı da bu sene yapacağız inşallah.  Fideler vermiştik. Bu sene, Bolu’daki konserve fabrikamızı beslemesi adına buradaki üreticilere verdiğimiz fide sayısını arttırmayı planlıyoruz. Biz her zaman Kıbrıscık İlçemizin yanında olmaya devam edeceğiz. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Şimdiden Mübarek Ramazan Bayramınızı da kutluyorum” dedi.

Etiketler: bolu haberler