Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İL ÖZEL İDARE’NİN ŞAİBELİ İHALESİNE BAŞKAN ÖZCAN'DAN SERT TEPKİ

İL ÖZEL İDARE’NİN ŞAİBELİ İHALESİNE BAŞKAN ÖZCAN'DAN SERT TEPKİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan basın açıklamasında bulundu.
Halkına karşı sorumlu bir belediye başkanı olarak sizler aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum diyerek söze giren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "İl Özel İdare Sazak İçi grup köylerinin asfalt kaplamasını yenilemeye bir süre önce karar verdi. Bununla ilgili olarak bir kaç ay önce ihale gerçekleşti. Bu açık ihalede en düşük teklifi biz verdiğimiz halde bize vermek istemediler. Ardından en düşük teklifi siz verdiniz ihale sizde kaldı dediler. Bunu dedikten sonra 10 gün içinde sözleşme daveti yapmaları gerekirken 9. günde yani 1 gün kala köylere hizmet götürme birliğimize kaynak aktarmadınız gerekçesiyle belediye şirketinde kalan ihaleyi iptal ettiler. Bu bir suçtur" dedi.
 
İl Özel İdare'nin ihaleyi size veriyoruz fakat belediye amblemlerini kapatıp yapın dediğini açıklayan Tanju Özcan, "Yapalım yeter ki kamu kazansın. İl Özel İdare'den daha az para çıksın. Halkın parası daha fazla olarak başka bir firmaya gitmesin. Yaparken belediyenin amblemlerini kapatmaya da razı olduk. Bolu Belediyesi buraya hizmet götürüyor şeklinde algılanır diye düşünüyorlar" diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte haber aldıklarını söyleyen Özcan," Gördüler ki açık ihale olduğu takdirde biz Bolu Belediyesi olarak fiyatı aşağıya çekeceğiz. Bizim kamudan para kazanma gibi bir düşüncemiz yok. Kamudan daha az para çıksın halkın parası daha idareli kullanılsın diye bir düşüncemiz var. Bu sefer ihale yöntemini değiştireceklerinin haberini aldık. Davet usulü ihale yapacakları öğrendikten sonra Bolu Bel A.Ş. olarak dilekçe verdik. Davet usulü yapacaklarını duyduğumuzu, bu konuda yeterliliği olan bir şirket olduğumuzu ve geçmişte bu tarz işleri yaptığımızı söyleyerek lütfen bu ihaleye bizi de dahil edin dedik. Yazımıza cevap verilmedi. Dün valimizi arayarak gelişmelerle ilgili bilgi verdik. İhaleye neden davet edilmediğimizi ve gerekçesini sorduk. Sayın valim görüşüp geri dönüş yapacağını söyledi. Ancak bugün öğrendik ki davet usulü ve bizim talep etmiş ihaleyi gerçekleştirmişler. Kim kaç para verdi bunu bilmiyoruz" dedi.