Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İl Müftüsü kurban kesenleri uyardı

İl Müftüsü kurban kesenleri uyardı
Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, kurban kesecek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kurban kesimi noktasında kurban kesimini cemaat adı altında yapmak isteyenlere karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret etti. Tahiroğlu; “Cemaat adı altında bu işleri yapmak isteyen insanlar vardır. Dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Tahiroğlu kurban kesim saatinden, kurban kesimi yapan kişilere kadar farklı konuları ele alarak, vatandaşlara da dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

“BOLU’NUN GÜZEL İNSANLARININ BAYRAMLARINI TEBRİK EDİYORUM”

Kurban Bayramı’nı tebrik ederek konuşmasına başlayan Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Başta herkes bulunduğu yerden ailesinden, kendisinden başlayarak ben Bolu da yaşayan ilçeleriyle beraber bütün insanların huzur içerisinde, sonra ülkemizin tamamını huzur içerisinde bir bayram yaşamasını, bayram idrak etmesini çok arzu ediyorum. Bunun için de dua ediyorum. Elimizden gelen ne ise onu da yapmamız gerektiğini düşünüyorum ve yapacağız inşallah. Bizi dinleyen kardeşlerimizin bütün Bolu’nun güzel insanlarının bayramlarını şimdiden tebrik ediyorum. Kurbanlarını Rabbim kabul eylesin, kendilerini yakınlık nasip eylesin Rabbimize inşallah” dedi.

“TRAFİK KURALLARINA UYMALARINI ARZU EDİYORUZ”

Bayram için yolculuğa için vatandaşlara trafik kurallarına uymaları için çağrıda bulunan İl Müftüsü Tahiroğlu,  “Tatile arabalarıyla giderken insanların dikkat etmesini arzu ediyoruz. Trafik kurallarına uymalarını arzu ediyoruz. Yani ağzını tadını bozmasın Rabbim kimsenin bu çok önemli, bayram vesilesi ile birçok trafik kazaları oluyor. Elhamdülillah azaldı ama gönlümüz hiç olmaması. Bu hastalık sebebiyle de kurallara uyarsak hastanelerde insanların daha az kalması ya da hiç olmaması tabi ki. Bu bayram da bayramlarına gölge düşürecek herhangi bir davranış sergilenmezse tedbirler alınırsa, daha huzur içerisinde geçireceğimizi düşünüyorum. Bu bizim için çok önemli. Bayram namazında inşallah bütün kardeşlerimiz camilere bekliyoruz. Yine maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek coşkuyla ve bir arada bizim tarihi camilerimiz var Bolu’muzda. Bayram sabahı herkesi namazını kılmış, bayramlaşmayı aile içerisinde yaptıktan sonra kurbanlarını da zaten kendileri değil birçoğu mezbahanelerde kestiriyorlar. Acele etmesinler. Zaten kesiliyor, yüzülüyor, parçalanıyor kendilerine veriliyor” diye konuştu.

“BU ŞEKİLDE YAPAN VARSA YANLIŞ YAPMIŞ OLUR”

Kurban kesimi için vaktin çok önemli olduğunu ve bayram namazı öncesi yapılan kesimlerin kabul edilmeyeceğini belirten Müftü Tahiroğlu, “Şu çok önemli kurban ne zaman kesilir? Kurban sabah namazından sonra bayram namazı kılınır. Bayram namazından çıktıktan sonra kesilir. Daha önce kesilirse olmaz. Yeniden kesmeniz gerekir.  Peygamber Efendimiz zamanın da sahabenin bir tanesi erkenden kesmiş ve peygamber efendimiz bunu öğrenmiş sen bir daha kes demiş, olmaz demiş. Dolayısıyla böyle bir vakti var. O zaman başlar. Kasaplar olsun, mezbahaneler olsun gece karanlığı çöktükten sonra randevu ile kesim yapıyorlar bu şekilde yapan varsa yanlış yapmış olur. Vebal altında kalmış olur. Kurban sahipleri de buna dikkat etsinler, en azından başında bulunsunlar. Çünkü bu bir ibadet olduğu için zamanı çok önemli. Buna dikkat etsin kurban sahipleri, diyorum şahsen” ifadelerini kullandı.

“CEMAAT ADI ALTINDA BU İŞLERİ YAPMAK İSTEYEN İNSANLAR VARDIR”

Kurban kesimi noktasında kurban kesimini cemaat adı altında yapmak isteyenlere karşı uyarıda bulunan Tahiroğlu, “Kurban kesenler de bu müminler, bu insanların kurban ibadetini suiistimal etmesinler. Bu çok önemli, gelecek senesi de var bu işin. Bazı gruplar vardır cemaat adı altında bu işleri yapmak isteyen insanlar vardır. Ben milletimin takdirine sunuyorum. Biz doğruyu söyleriz, ondan sonra herkesin ne yapacağı kendisine ait. Çünkü bu millet acı bir tecrübe yaşadı. Geçmişte zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını alıp Amerika’ya götürüp oradaki senatörlere veren bu tür şeyleri çok duyduk, yaşadık. Artık biraz bizimde akıllanmamız gerekiyor. ‘Mümin bir delikten iki kere ısırılmaz’ diyor, Peygamber Efendimiz. İki kere aldatılmaz. Bunlara dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizi dinleyen kardeşlerimize buradan selam, hürmetlerimi iletiyorum. Şimdiden kurban bayramlarını tekraren kutluyorum. Rabbim ağızlarının tadını bozmasın, kurbanlarını kabul eylesin ve en mutlu ve huzurlu şekilde geçirmeyi bu millete nasip eylesin” şeklinde konuştu.