Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI
2019 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2'inci Olağan Toplantısı Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


Valilik Abant Toplantı Salonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığındaki toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgiler veren Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Bolu’da şimdiye kadar 1700’e yakın kişinin işe yerleştiğini belirtti. İŞKUR Müdürü Yalçın ayrıca, TYP kapsamında Bolu’da 2018 yılı ve 2019 yılının ilk üç ayında 1250 kişinin ve İşbaşı eğitim programı kapsamında da bin 25 kişinin yararlandığını belirtti. 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın’ın faaliyetleri ve rakamsal verileri aktarmasının ardından gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.

Toplantı sonunda konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Yapmış olduğumuz toplantının Bolumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepimiz bu milletin bir ferdi olarak uhdemize verilen görevleri en kaliteli ve en güzel şekilde yapmak için çalışmalıyız. İŞKUR aracılığıyla ilimiz sanayi sektöründe 01.01.2019 ile 23.04.2019 tarihleri arasında işverenlerimizden 2 bin 205 adet işçi çalıştırmak üzere talep oldu. 1625 vatandaşımız bu talepleri değerlendirdi ve işe yerleştirildi. Halen 208 adet açık pozisyon işçi beklemektedir, işverenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen talep üzerine, bazı okullarda yeni bölümler de açıldı.

Kurul olarak sanayinin ihtiyacı olan işgücünün yetiştirilmesine yardımcı olmak amacıyla Bolu merkez İzzet Baysal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ‘Tasarım Teknolojileri’ alanına bağlı ‘Endüstriyel Ürünler Tasarımı’ bölümü açılması, Göynük ilçesi Orhan Çalışlar Çok Programlı Anadolu Lisesine ‘Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı’ alanına bağlı ‘Veteriner Sağlığı’ dalı açılması oy birliğiyle kararlaştırıldı.