Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İl Genel Meclisi Toplandı

İl Genel Meclisi Toplandı
İçişleri Bakanlığının “Yerel Yönetim Birimlerinin Meclis Toplantıları” konulu genelgesi doğrultusunda İl Genel Meclisi toplantıları yeniden başladı. Toplantıların ilk oturumu öncesi Vali Ahmet Ümit’te meclis üyelerini ziyaret etti.

Yaşar Yüceer başkanlığında İl Genel Meclisinin Haziran Ayı toplantıları başladı. Toplantıların ilk oturumu öncesi Bolu Valisi Ahmet Ümit’te Meclisi ziyaret ederek meclis üyelerine başarılar diledi.

“BİRLİKTE KARARLAR ALIYORUZ BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer Vali Ahmet Ümit’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bolu İl Genel Meclisi olarak malum ilimizde, ülkemizde ve dünyamızda yaşanan pandemi olaylarından dolayı son 2 aydır toplantılarımızı gerçekleştiremedik. Bugün alınan tedbirlerle birlikte normal toplantımıza başladık. Bu anlamda başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bolu İl Genel Meclisi olarak birlik ve beraberlik halinde Bolu’muzun her bir köşesine hizmet etme konusunda birlikte çalışıyoruz, birlikte kararlar alıyoruz. Şuana kadar İl Genel Meclisi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi olarak birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sayın Valimiz ile de yaklaşık 1,5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bu süre içerisinde bize verdiğiniz desteklerden dolayı size teşekkür ediyorum. Meclisteki aldığımız ve alacağımız kararların da ilimize, ilçelerimize, mahallelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yaşanan pandemi süreci sonrasında alınan tedbirlerle birlikte Meclis toplantılarının artık yapılabildiğini ifade eden Vali Ümit’te meclis üyelerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Meclis üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Vali Ümit, İl Özel İdare yatırım programından da bahsetti. Vali Ümit, yatırım programındaki çalışmaların hızla devam ettiğini ve Ekim ayı sonuna kadar programlanan çalışmaların tamamlanacağını kimsenin kafasında soru işareti kalmaması gerektiğini söyledi. 

Vali Ümit’in ziyaretinin ardından İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantılarının ilk oturumu gerçekleşti. İlk toplantıda Mengen İlçesi, Küçükkuz köyü Merkez ve Yukarı Mahallerine içme ve kullanma suyu tahsisi yapılması talebi incelenmek üzere Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Gerede İlçesi, Karabük yolu üzerinde bulunan ve Haşat Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde Küçükdere membaından akan kaynak suyunun 5 yıl süre ile kiralama talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda ayrıca meclise sunulan Göynük ilçe köylerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 165.000 TL ödeneğin Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması önergesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, 1995 yılında Mengen’de temeli atılan fakat faaliyete geçmeyen Restoran ve Otel yatırımının Mengen’e kazandırılması için çalışma yapılması ile ilgili CHP Gurubu tarafından verilen önerge de Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi